Virksomheder vil ansætte flere homoseksuelle

Manglen på arbejdskraft får nu danske virksomheder til at følge et svensk eksempel og målrettet satse på at tiltrække homoseksuelle medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Idag - Industriens Dagblad.

- Homoseksuelle medarbejdere er en del af vores rekrutteringspolitik, som vi satser på at tiltrække, siger Stine Brandbjerg fra IBM Danmark.

Hun gør opmærksom på, at homoseksuelle kun er en del af IBM's mangfoldighedspolitik.

- Jeg ved ikke, om vi har flere homoseksuelle medarbejdere end andre virksomheder. Men jeg tror da, at vores positive image hos for eksempel homoseksuelle, kan få flere til at søge job hos os. Det er noget med tryghed på arbejdspladsen.

Hos Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske er formand Michael Boe Larsen positiv over for virksomhedernes planer om at rekruttere flere homoseksuelle medarbejdere.

- Det vil være interessant for alle store danske virksomheder at satse på homoseksuelle medarbejdere. Virksomheder med positivt image hos homoseksuelle tiltrækker dem også nemmere som medarbejdere, siger Michael Boe Larsen.

I Sverige er der etableret et egentligt netværk af virksomheder, der satser på at rekruttere flere homoseksuelle, men den ide er ikke lige om hjørnet herhjemme, mener man hos Dansk Industri.

- Et åbent arbejdsmiljø, hvor man satser på alle typer medarbejdere, er altid godt. Men der er ikke aktuelle planer om at satse specifikt på homoseksuelle, siger Lise Thomsen, der er fagleder i Dansk Industri.