Virksomheder kommer til at mangle 10.000 ingeniører

Dansk erhvervsliv lider allerede under mangel på ingeniører, og problemet bliver kun større, viser en fremskrivning.

Flere virksomheder, heriblandt landets største medicinalvirksomhed Novo Nordisk, har i øjeblikket 100 ledige ingeniørstillinger. Men problemet med at skaffe ingeniører nok vil blive endnu værre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomhederne står i kø for at ansætte veluddannede ingeniører. Problemet er bare, at der ikke er nok af dem.

Det skriver dagbladet Børsen.

Flere virksomheder, heriblandt landets største medicinalvirksomhed Novo Nordisk, har i øjeblikket 100 ledige ingeniørstillinger. Men problemet med at skaffe ingeniører nok vil blive endnu værre.

Ifølge en fremskrivning foretaget af Dansk Industri og Ingeniørforeningen vil der om ti år mangle næsten 10.000 ingeniører og over 4.000 naturvidenskabelige kandidater.

Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, mener, at kampen om de kloge hoveder kan blive så voldsom, at danske virksomheder ender med at flytte produktionen ud af landet.

»Vi skal tage det alvorligt. Hvis virksomhederne ikke har adgang til ingeniører, så lægger de deres aktiviteter som udvikling og produktion andre steder end i Danmark. Der er en kamp om at få de største talenter, fordi vi ikke er det eneste land, der har brug for flere ingeniører,« siger Frida Frost til Børsen.

Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri, siger, at det handler om at motivere flere til at tage de naturvidenskabelige uddannelser.

»Det starter allerede i folkeskolen. Men det tager mange år at uddanne, så derfor er det umiddelbare, som virksomhederne kan gøre, at hente ingeniørerne uden for Danmarks grænser,« siger Karsten Dybvad til Børsen.