Virksomheder køber falsk tryghed

Tåge. Danske virksomheder køber tågealarmer som aldrig før, men mange får ikke professionelle til at installere deres alarm. Det medfører, at alarmerne går i gang på forkerte tidspunkter og ofte slet ikke, hvis der endelig er indbrud.

Risikoen for at man som indbrudstyv bliver indhyllet i tyk røg, når man aflægger besøg i en dansk virksomhed, bliver stadigt større.

Danske firmaer køber nemlig i stigende grad tågealarmer til deres bygninger for at forhindre ubudne gæster i at få fingre i indbo eller varelager. Når alarmen går i gang, fylder den nemlig et lokale med uigennemsigtig røg, så indbrudstyven hverken kan se frem eller tilbage.

Ifølge landets to absolut største producenter af tågealarmer, Martin Gruppen og Protect, mærker man en klar stigning i interessen fra dansk erhvervslivs side, og de to virksomheder har registreret en fremgang i salget på henholdsvis 25 og ti procent.

Nytteløs alarmDesværre glemmer mange virksomheder at konsultere fagfolk, når den nyindkøbte alarm skal installeres i lokalerne.

Det fortæller direktør i Protect, Poul Dalsgaard.

- Vi oplever en stigende interesse for at sikre sig med tåge, og Danmark er langt fremme i forhold til andre lande. Men det er et problem, at tågesikringerne ikke bliver installeret ordentligt, for så kan selv den dyreste tågealarm være nytteløs, siger han.

Hos Forsikring & Pension har teknisk chef Bo Balschmidt noteret sig, at flere forsikringsselskaber også er begyndt at anbefale deres erhvervskunder at investere i tågesikring. Men han understreger, at der har været problemer med røgalarmer, der sættes op på en uforsvarlig måde.