Virksomheder får et opkald fra skatten

Skatteministeriet vil have flere virksomheder til at bruge internettet til at indberette moms og A-skat. 400 medarbejdere er klar ved telefonerne.

Læs mere
Fold sammen
90.000 virksomheder vil i perioden 22. marts til 2. april få en af de mere behagelige opringninger fra skattevæsenet.

Virksomhederne indberetter typisk moms og A-skat pr. girokort, og det vil efter Skatteministeriets opfattelse blive både lettere og billigere for begge parter at bruge internettet.

Derfor sidder 400 medarbejdere i Told og Skat i to uger parat ved telefonen for at kontakte virksomhederne.

»Jeg tror slet ikke, det er gået op for mange af virksomhederne, at de kan foretage disse indberetninger via internettet. Og når de gør det på den måde, er der jo døgnåbent hos os,« siger skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Fire mio. sparet
Målet med kampagnen er at få 30.000 af virksomhederne til at tilslutte sig ordningen. Gør de det, vil det alene for told og skat betyde en besparelse på fire millioner kr.

Også virksomhederne kan spare på omkostningerne, idet det er muligt at styre betalingerne, så de sker på forfaldsdagen.

I dag bruger 150.000 virksomheder internettet til momsen, og en nylig brugerundersøgelse viser, at tilfredsheden er næsten oppe på 100 pct.

Tast selv servicen bliver hele tiden udbygget. På det seneste er det således blevet muligt at indberette punktafgifter, lønsumsafgift og udbytteskat.

Selve betalingen klarer virksomhederne via PBS eller homebanking.