Virksomheder

Læs mere
Fold sammen
Danionics i risikozonen

Danionics risikerer at blive trukket med i faldet, efter at et datterselskab i koncernen onsdag måtte træde i betalingsstandsning. Det ramte selskab, Danionics International, er et datterselskab af Danionics Asia, som udgør hovedaktiviteten i Danionics.

Direktør i det børsnoterede Danionics, Henning Jensen, erkender da også, at lykkes det ikke Danionics International at rejse ny kapital, vil en konkurs efter alt at dømme smitte af på det fifty-fifty ejede joint venture-selskab, Danionics Asia.

I pressemeddelelsen fra Danionics hedder det direkte, at "lykkes det ikke at skaffe yderligere likviditet, må det forventes, at kapitalandelen i joint venture kunne gå tabt".

I så tilfælde vil der ikke være andre værdier i Danionics end de småpenge, holdingselskabet måtte rumme.

Danionics blev onsdag eftermiddag handlet 50 øre lavere i kurs 5,2. RB-Børsen

Vestas får spansk ordre

Vindmølleproducenten Vestas har fået en spansk turnkey ordre på 27 stk. V90-møller med en kapacitet på hver 1,8 MW. Ordren har en værdi for Vestas på ca. 51 mio. euro og El Pedregoso projektet idriftsættes næste år. Forventningerne til 2004 og 2005 fastholdes.

Møllerne på samlet 48,6 MW er bestilt af Eolica El Pedregoso og Eolica del Pino, der ejes af Fersa Energias Renovables og Wigep.

- Det spanske marked bevæger sig fra at være et kW-mølle marked til et MW-mølle marked. Vi er meget tilfredse med, at vores V90''er endnu engang har bevist sin konkurrencedygtighed på det spanske marked, siger Svend Sigaard, koncernchef i Vestas, i forbindelse med ordren.

El Pedregoso projektet er placeret nær Tarifa i Andalucia regionen. Som de andre regioner i Spanien, har Andalucia specifikke udviklingsplaner for vindkraft, og Vestas har tidligere leveret to andre projekter til regionen, oplyser selskabet.

- I betragtning af de nationale- og regionale planer for installation af vedvarende energi samt Vestas'' produktprograms konkurrencedygtighed forventer vi, at det spanske marked vil blive et af Vestas største markeder i de kommende år, siger Svend Sigaard.

Fersa Energias er en investor, som er specialiseret i vedvarende energi, og Wigep beskæftiger sig med udvikling af vindfarme. Til turnkey leverancen af vindkraftanlægget har Vestas etableret et joint venture med entreprenørvirksomheden, Endesa Ingenieria. RB-Børsen

SimCorp får ordre

Softwareselskabet SimCorp har fået en ordre på levering og implementering af koncernens produkt Dimension fra Abu Dhabi Investment Authority. Det oplyser selskabet.

Ordren er på mere end 2 mio. euro, idet selskabet har offentliggjrot ordren via fondsbørsen.

Det er første gang at SimCorp får ordrer fra Mellemøsten. Tidligere har selskabet leveret til et Kuwait-baseret selskab, men det var til dets London-kontor, oplyser direktør i SimCorp, Torben Munch, til RB-Børsen.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre de økonomiske aspekter af aftalen.

Aftalen får ingen indflydelse på forventningerne til indeværende års resultat. RB-Børsen

Morsø Bank sælger ejendomsselskab

Morsø Bank har solgt ejendomsselskabet Hammeren til Modus Invest. Det oplyser banken. Salget, der har virkning fra årsskiftet, får ikke indflydelse på bankens resultatforventninger.

Baggrunden for salget er, at aktiviteterne i ejendomsselskabet gennem de seneste par år - ud over udlejning af en erhvervsejendom - har bestået i udstykning og salg af grunde til boligbyggeri, hvilket nu næsten er afsluttet.

Det er derfor naturligt for banken, at afhænde selskabet, oplyses det. RB-Børsen