Virksomheder

SimCorp får mindre ordre fra Belgien

SimCorp har indgået en aftale med belgiske ING Insurance, om salg af det danske softwarehus'' produkt Dimension til det belgiske forsikringsselskabs back-office aktiviteter. Det oplyser SimCorp.

Aftalen er en udløber af SimCorps aftale fra sidste år med ING Verzekeringen i Holland, som nu har gennemgået en succesfuld implementering af systemet.

Størrelsen af ordrerne er ikke offentliggjort, men den er på under 2 mio. euro - svarende til ca. 15 mio. kr., da selskabet ellers ville give meddelelsen form af en fondsbørsmeddelelse. RB-Børsen

Lundbeck får canadisk Cipralex-godkendelse (Opdat.)

Det danske medicinalselskab H. Lundbeck har fået de canadiske myndigheders godkendelse af Cipralex til behandling af depression. Det oplyste Lundbeck mandag. Markedsføringen i Canada vil starte i begyndelsen af det nye år.

Markedet for lægemidler til behandling af depression i Canada var i 2003 i størrelsesordenen 490 mio. euro (3,6 mia. kr.)

Den canadiske godkendelse har været længe undervejs.

- Det skyldes, at de canadiske myndigheder generelt er længe om at godkende lægemidler. Der har ikke været tale om specielle problemer eller spørgsmål ved produktet, siger Lundbecks Media Relations Manager, Anders Schroll, til RB-Børsen.

Lundbeck står selv for markedsføringen i Canada, hvor selskabet allerede har en salgsorganisation på plads. RB-Børsen

Morgan Stanley har købt og solgt

Morgan Stanley & Co. International den 23. december købte aktier i TK Development og øget beholdningen til 814.230 aktier i selskabet. Det svarer til 5,81 pct. af den udstedte kapital, oplyste Morgan Stanley mandag.

Men samtidig oplyste Morgan Stanley, at selskabet har solgt størstedelen af beholdningen igen og nu ikke ejer nogen "væsentlig" aktiepost i TK Development. RB-Børsen

To Vejle-IT-firmaer rykker sammen

IT-firmaet Unik Design System i Vejle har overtaget det kriseplagede IT-firma i samme by, Pine Tree. På initiativ fra medarbejderne i Pine Tree har Unik Design besluttet at overtage virksomheden og føre en stor del af aktiviteterne videre.

Pine Tree leverer IT-løsninger til bl.a. aviser og grafiske virksomheder, men Unik Design leverer tilsvarende løsninger til advokatbranchen og boligadministration. Overtagelsen er sket efter, at Pine Tree for nylig gik konkurs bl.a. som følge af de smalle tider i avisbranchen. Det nye fælles firma, hvor Pine Tree videreføres under navnet Unik Pine Tree, vil have 90 medarbejdere. lrs

Stålgrossist flytter hovedkvarter

25 arbejdspladser flyttes til Kolding, når stål- og maskinvirksomheden Lemvigh-Müller A/S flytter sit hovedkvarter fra København til Kolding.

Forrige år åbnede LMG-koncernen to nybyggede afdelinger i Kolding lige opad motorvejen, og efter udarbejdelsen af en rapport fra konsulentfirmaet KPMG om fremtidens mest hensigtsmæssige struktur for koncernen, flyttes nu også koncernens administration og dermed 25 administrative arbejdspladser til byen. I forvejen råder LMG over 25.000 kvadratmeter lagerbygninger og 3.500 kvadratmeter administration i Kolding, så administrationen skal udvides for at gøre plads til den nye administration. De nye lokaler ventes indflytningsklare til sommer. - Kolding er Danmarks vigtigste motorvejskryds, og det er det blevet yderligere med åbningen til Esbjerg, området ved Kolding er det sted, hvor vi har kortest muligt til vores kunder, siger adm. direktør Søren Hoff-Jensen til Jydske Vestkysten. Lemvig-Müller A/S er grossist indenfor VVS, stål, værktøj og maskiner, og koncernen har 38 afdelinger spredt over landet, som årligt omsætter for fire milliarder kroner.