Virksomheder

Læs mere
Fold sammen
Overskud i Gatetrade

E-markedspladsen Gatetrade skyder det nye år ind med at vende årets underskud på 31 millioner kroner til overskud allerede i januar 2005. Tidligere Topnordic-direktør Claus Johansen er kørt i stilling som ny administrerende direktør, og virksomheden ansætter ti nye medarbejdere.

Med den gennemførte økonomiske turn-around forventer Gatetrade et samlet overskud på 5 til 6 mio. kroner for hele 2005. Samtidig fratræder firmaets hidtidige administrerende direktør Steen Gede sin stilling med årets udgang. Det sker efter gensidig aftale.

Ny administrerende direktør er Claus Johansen, der har arbejdet som salgs- og marketingdirektør i Gatetrade siden september i år.

-trichs

Stort mobilsalg

Salget i oktober og november har slået alle rekorder: der er i de to måneder solgt mere end en halv mio. nye mobiltelefoner på det danske marked, oplyser IT-Brancheforeningen.

-Vi kan selvfølgelig ikke sige, om de faktisk ligger under træet ¿ eller kunderne har købt dem til sig selv og allerede pakket dem ud. Men med den julespurt, som vi kan se i mobilbranchens omsætningstal, så er det sikkert, at 2004 bliver et rekordår for salg af mobiltelefoner i Danmark, udtaler jakob Lyngsø, adm. direktør for IT-Brancheforeningen og repræsentant for mobiltelefon-producenterne i Danmark.Rekorden for salg af mobiltelefoner blev sat i 2003, hvor der solgtes 1.6 mio. telefoner i Danmark. Dette tal vurderer branchen allerede er nået med novembersalget.

- Det er de mange nye muligheder med kamera, billeder, MMS, spil osv., der lokker. Kunderne får meget mere for pengene i markedet i dag end for et par år siden", siger Jakob Lyngsø.

-trichs

Ny musikbutik

TDC åbner i dag en ny version af internet-musikbutikken TDC Musik, hvor forbrugerne lovligt kan købe musiknumre til download. Musikbutikken blev lanceret som forsøg i sommeren 2003, og TDC gør den nu til et permanent tilbud, hvor der især vil blive satset på dansk musik.

- Vi har mulighed for at udbygge en unik position inden for musikdistribution, fordi vi leverer bredbånd til en stor del af landet og samtidig er en dansk virksomhed, som kan gå målrettet efter at levere populær dansk musik. Vi har en klar interesse i at støtte musiklivet herhjemme ved at tilbyde et lovligt alternativ til den omfattende piratkopiering af musik via internettet, og vores erfaringer viser da også, at kunderne er meget interesserede i netop dansk musik, udtaler Gert Rieder, direktør i TDC Privat.

Butikken har droppet abonnementerne, som tidligere gav kunderne mulighed for at hente et bestemt antal musiknumre om måneden. I stedet kan man nu nemt og hurtigt finde de ønskede numre eller album og betale på stedet med Dankort. Og alle singler koster nu det samme: 9,95 kr. pr stk.

-trichs

Stort svind

Svindet i de danske butikker stiger i gennemsnit med hele 25 pct. i julemåneden.

Det viser en ny medlemsundersøgelse foretaget i samarbejde mellem HTS, Dansk Tekstil Union (DTU) og De Samvirkende Købmænd (DSK). I alt har 250 virksomheder ¿ købmænd, tøj- og skobutikker ¿ deltaget i undersøgelsen.

Den viser endvidere, at normalt har ca. 10 pct. af købmændene et svind på over 2 pct. af omsætningen. I juleperioden stiger det til 19 pct. - altså næsten dobbelt så stor en andel. For tøj- og skobutikkerne er stigningen i svindet endnu mere markant.

Samlet set mener 80 pct. af butikkerne, at svindet først og fremmest skyldes kunderne og kun i meget begrænset omfang medarbejderne. Kun 10 pct. af tøj- og skobutikkerne mener, at medarbejderne er en væsentlig årsag til svindet. For købmændenes vedkommende er det en tredjedel. -trichs

ISS-nederlag i retten

ISS havde ikke held med til få dømt Ekstra Bladet og TV2 for injurier efter kritikken af de hygiejniske forhold på slagteriet Danish Crown i Odense. Tværtimod viste de omdiskuterede videooptagelser ifølge Københavns Byret, at rengøringen havde været utilfredsstillende på slagteriet.

Rengørings- og servicevirksomheden ISS havde stævnet de to medier i retten, fordi billederne af rengøringsstandarden ifølge ISS var misvisende og falske. Desuden mente virksomheden, at mediedækningen og kritikken ikke var repræsentativ for rengøringen generelt på slagterierne. cs

National Industri køber op

National Industri har købt virksomheden Kuvert Grafik i Hedehusene. Købet medfører en opjustering af omsætningsforventningerne til 2004/05, der nu lyder på 290-295 mio. kr. Resultatet ventes samtidig af stige til mellem 11 og 13 mio. kr. National Industri fremstiller konvolutter og foretage desuden masseforsendelser - især af reklametryksager. RB-Børsen

Lufthavn klar til at købe op

Københavns Lufthavne er klar til at øge ejerandelen af det mexicanske lufthavnsselskab lInversiones y Tecnicas Aeroportuarias (ITA), efter at den mexicanske forretningsmand Fernando Chico Pardo, efter aftale med Københavns Lufthavne, har valgt at udnytte en forkøbsret til 25,5 pct. af ITA.

Det er endvidere aftalt, at den danske lufthavnsoperatør kan erhverve en aktiepost på op til 12,5 i ITA af forretningsmanden for op til 17,8 mio. dollar (99 mio. kr.), meddelte Københavns Lufthavne mandag.

Københavns Lufthavne ejer 36,5 pct. af ITA, som igen ejer 15 pct. af Grupo Aeroportuario del Sureste (ASUR), som driver ni lufthavne i Mexico.