Virksomheder

Læs mere
Fold sammen
ICC udnævner nye topfolk

IC Companys har udnævnt Chris Bigler til økonomidirektør, efter at Henrik Theilbjørn, der tidligere varetog posten, er tiltrådt som administrerende direktør.

Chris Bigler har de seneste to år været koncernregnskabschef i modetøjskoncernen efter en fortid i Deloitte/Arthur Andersen.

Selskabet har også udnævnt Kaja Møller til Brand Director for InWear, hvor hun tiltræder medio december. Samtidig forlader Kaja Møller bestyrelsen.

Kaja Møller har en lang erfaring med international retail og forretningsudvikling inden for mode. Hun har tidligere bl.a. været ansat som indkøbsdirektør i Magasin og kommer senest fra en stilling som kommerciel direktør i Ilva, skriver IC Companys.

IC Companys oplyser samtidig, at der er indledt et samarbejde med et konsulentfirma, der skal finde nye bestyrelsesmedlemmer inden koncernens ekstraordinære generalforsamling i februar, når bestyrelsen skal udvides fra fire til seks medlemmer.

Protester mod lønreduktion

De 70 ansatte på Tulip Food Company i Aalborg valgte i går at nedlægge arbejdet en enkelt dag i protest mod den forhadte 15-procents lønreduktionen på Tulip-slagteriet i Ringsted. Samtidig gik 113 mand hjem fra Danish Crowns slagteri i Grindsted.

Medarbejderne på Tulip-slagteriet i Ringsted sagde tirsdag ja til en aftale om at gå 15 pct. ned i løn for at bevare deres job og undgå en varslet flytning af produktionen til udlandet. Siden har slagteriarbejdernes forbund NNF underkendt aftalen og erklæret den overenskomststridig.

I Grindsted har slagteriledelsens fremgangsmåde skabt vrede, oplyser tillidsmand, Kent Kaltoft, DC Grindsted.

- Medarbejderne er meget ophidsede over det, der er sket i Ringsted. Det er en voldsom trussel mod medarbejderne, når DC vælger at indgå aftaler, som er overenskomststridige, siger Kent Kaltoft.

Torsdag morgen genoptog 150 medarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Sæby arbejdet. De gik onsdag hjem i protest mod aftalen i Ringsted og for at vise deres opbakning til NNF.

Tulip er et datterselskab under Danish Crown.

Ny mand hos HTH Køkkener

Den tidligere salgsdirektør i Nordens største køkkenfirma, HTH køkkener, bliver ny adm. direktør fra 1. januar 2005.

Den nye mand på posten er 49-årige Henning Storm.

Henning Storm indledte sin karriere hos HTH i 1981 som trainee og har siden haft en lang række stillinger - blandt andet som markedschef med ansvar for Sverige og siden Danmark. Dermed får HTH en mand, som kender virksomheden ud og ind.

HTH''s nuværende direktør, Preben Bager, er udnævnt til adm. direktør for det britiske køkkenfirma Magnet, der ligesom HTH er ejet af det svenske selskab Nobia. Samtidig indtræder Preben Bager som ny bestyrelsesformand for HTH Køkkener

Color Print fastholder

Trykkerivirksomheden Color Print fastholder sine forventninger til regnskabsåret 2004/05 om et overskud før skat på 25-28 mio. kr. i forbindelse med halvårsregnskabet.

Halvårsomsætningen steg til 343 mio. kr. fra 272 mio. kr., mens driftsresultatet blev forbedret med knap 4 mio. kr. til 14 mio. kr. i forhold til samme periode i 2003/04. Overskuddet før skat blev næsten fordoblet til 12 mio. kr.

Ølsalget i svag stigning

Det samlede ølsalg i Danmark steg med 1,4 pct. i september i forhold til samme måned sidste år. Dermed er det samlede ølsalg i årets første tre kvartaler faldet med 5,7 pct. i forhold til samme periode året før. Det viser en opgørelse på basis af de betalte ølafgifter i oktober fra Told og Skattestyrelsen. Ølafgifterne i en måned afspejler salget af øl måneden forinden.

I forhold til ølsalget i august var der tale om et fald på 14,7 pct.

De samlede ølafgifter udgjorde for september 108,6 mio. kr. mod 107,1 mio. kr. i september 2003, mens de for årets første ni måneder var 1014,0 mio. kr. mod 1075,8 mio. kr. i samme periode året før. Omregnet til liter er det samlede forbrug i september for skatteklasse 1-4 steget til 38,6 mio. liter fra 38,0 mio. liter i september 2003. Forbruget af almindelig pilsner og guldøl steg, mens salget af stærk øl og portere faldt.