Virksomheden, der er »ejet af dig og mig«, belønner deres mest aktive kunder med VIP-status og Las Vegas-ture

Spilgiganten Danske Spil får kritik for at udstede »VIP-status« og spilleture til de mest aktive spillere, skriver dagbladet Børsen. Kritikken lægger sig i halen på markedsføringsmetoder, der ad flere omgange er vurderet til at være tvivlsomme.

Spilgiganten Danske Spil får igen kritik for sin markedsføring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mest aktive storspillere hos Danske Spil er blevet belønnet med »VIP-status«, som involverer pokerrejser til Las Vegas og Dubai, skriver Børsen.

I en tid hvor flere har fået et kritisk blik på risicierne ved gambling og betting, undrer beslutningen om et VIP-program eksperter:

»Spiller man i et niveau, hvor man bliver gjort til VIP-spiller, så bør alarmklokkerne helt sikkert ringe. For det er uansvarligt spil, som kan udvikle sig i en farlig retning,« siger Thomas Marcussen, leder af Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitetshospital til Børsen.

Staten ejer 80 pct. af Danske Spil, mens Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger hver ejer ti pct.

Langt størstedelen er altså »ejet af dig og mig«, som det lyder i tipstjenestens reklamer.

Til Børsen svarer direktør for Danske Licens Spil, Niels Erik Folmann, på kritikken:

»Vi vil også fremover have forskellige loyalitetsprogrammer, som vil være bygget om bestemte spil og sportsgrene. Og vi vil løbende se kritisk på programmerne for at vurdere, om de skal laves om eller lukkes helt ned. Når det gælder poker, så er vi i gang med at afvikle vores VIP-programmer.«

Det er ikke første gang, at Danske Spil bliver kritiseret for at have en aggressiv markedsføring.

I september sidste år skrev Berlingske om, hvordan markedsføring om betting og e-sport, som er i stor vækst, bliver rettet mod en alt for ung målgruppe.

Det blev gjort under Danske Spils udsagn om, at e-sport er »et vildt rekrutteringsværktøj for os«, som det lød i firmaets tekst til Danish Digital Awards 2018.

Formand for Alliancen mod Spilafhængighed, Sune Røper, sagde dengang til Berlingske:

»Om ludomani kan man helt generelt sige, at det allerfarligste er, at få positive gamblingoplevelser allerede i barndommen. Og det er paradoksalt, at staten – der ellers modarbejder og bekæmper alle andre typer afhængighed – bruger millioner af kroner på at få helt unge e-sportsinteresserede til at gamble om penge.«