Vink vækster med nye plastprodukter

Ordrer. Plastvirksomheden Vink i Randers satser på nye områder og bygger nyt for at kunne følge med ordretilgangen.

Et målrettet arbejde med at udvikle nye produkter har givet Vink i Randers øget omsætning. Randers-virksomheden er en del af Vink Gruppen, Europas største plastleverandør med afdelinger i 14 lande.

- Vi har opdelt vores kunder i segmenter, så vi kan satse på de områder, hvor vi har kompetence og konkurrencemæssige fordele. Derfor har vi kunnet introducere plastprodukter til helt nye områder, blandt andet sporbar plast til fødevareindustrien, fortæller administrerende direktør Walter Blunck.

Kapacitetsproblemer på vejVirksomheden, der beskæftiger 122 medarbejdere, omsatte i 2006 for 259 mio. kr., en fremgang på syv mio. kr.

Nettoresultatet på 6,2 mio. kr. er en lille tilbagegang, som hænger sammen med forberedelserne til et nybyggeri til lager og produktion.

- Resultatet er lavere end året før, fordi vi har driftsført nogle udgifter til planlægningen af byggeriet, siger Walter Blunck, som regner med fortsat fremgang i omsætningen i 2007.

Nybyggeriet går i gang til efteråret og ventes færdigt i december 2008. Vink har erhvervet en 60.000 kvadratmeter grund i Sdr. Borup ved Randers, hvor der skal bygges 16.000-17.000 kvadratmeter lager og produktion.

- Det kommer til at betyde en væsentlig forbedring af den interne logistik. Vi har ligget på vores nuværende adresse i 45 år og har bygget til mange gange. Det er efterhånden lammende for den interne logistik, fortæller Walter Blunck.

Allerede nu presser kapacitetsproblemerne sig på. Produktionen kører 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, og virksomheden har i år for første gang været nødt til at køre for fuld damp gennem industriferien.

- Vores nye byggeri er designet til vores behov, og det giver selvfølgelig muligheder for at øge kapaciteten fremover, siger Walter Blunck.