Vinhandlerven: Jeg har ikke drukket Brixtofte under bordet

Folketingsmedlem og tidligere medlem af Farums Byråd, Flemming Oppfeldt (V), afviser, at han skulle været fedtet ind i det økonomiske morads i kommunen. Flemming Oppfeldt er blevet kritiseret for at være medlem af byrådet, samtidig med, at han - som ejer af en vinhandel - solgte våde varer til rådhuset.

Flemming Oppfeldt overtog i 1995 Alverdens Vine på Farum Bytorv på et tidspunkt, hvor han var en af de ledende politikere i den Venstre-styrede kommune. Det nyvalgte folketingsmedlem var endda borgmester for Farum i 1992-93, mens Peter Brixtofte (V) var skatteminister.

- Da jeg overtog vinhandlen, gjorde jeg selv Peter Brixtofte opmærksom på, at der kunne opstå en interessekonflikt, siger Flemming Oppfeldt.

Borgmesteren orienterede derefter på et møde i slutningen af 1995 økonomiudvalget om Flemming Oppfeldts overtagelse af forretningen, som på det tidspunkt var eneleverandør af vin til kommunen. Resultatet blev, at Farum derefter valgte at sprede sine indkøb ud på flere forretninger.

Ifølge Flemming Oppfeldt har denne beslutning siden halveret hans salg til rådhuset, så vinhandlervennen sidste år kun solgte for 40-50.000 kroner til rådhuset.

- Så det er ikke mig, som har drukket ham under bordet, siger Flemming Oppfeldt.

/ritzau/