Vindmøllefabrik får stækket vingerne

Vindmøllevinge-giganten LM Glasfiber foretrækker at klare sig selv frem for at kaste sig i grams for tilbageholdende investorer.

Verdens førende producent af vinger til vindmøller, LM Glasfiber, vil klare sig selv.

Torsdag aften stod det nemlig klart, at der ikke er tilstrækkelig interesse for at skyde kapital i selskabet via en børsnotering. Selskabet havde regnet med at hente mellem 1,7 milliarder og to milliarder kr. ved en børsintroduktion.

Pengene skulle først og fremmest bruges til at nedbringe en forholdvis høj gæld, der opstod i forbindelse med, at koldingenseren Flemming Skouboe for et år siden solgte sit livsværk til den britiske investeringsfond Doughty Hanson & Co.

Knap så solidt

»Det er klart, at et anderledes forhold mellem aktiekapital og gæld ville nedbringe vores renteomkostninger og gøre virksomheden mere solid. Og det ville selvfølgelig også gøre firmaet mere solidt i tilfælde af, at der skulle komme en nedgangsperiode,« siger LM Glasfibers adm. direktør Anders Christensen.

»Men nu kører vi videre med den tidligere kapitalstruktur, og vi er fuldt ud i stand til at køre virksomheden videre på det grundlag og i stand til at gennemføre vores forretningsplan.«

En børsnotering skulle også bidrage til LM Glasfibers investeringer i forskning, udvikling og afprøvning af vingekonstruktioner samt til at udvide eksisterende produktionsanlæg og investeringer i nye.

Udvider trods alt

LM glasfiber er således allerede i gang med planlægningen af en ny fabrik i Polen som ventes færdig om godt et år, ligesom virksomheden er i gang med udvidelser i Hammelev og i Spanien.

Endvidere var det tanken, at børsnoterede aktier kunne bruges i forbindelse med opkøb af andre virksomheder.

Investorerne var imidlertid ikke villige til at betale mellem 72 og 80 kr. pr. aktie, som var et absolut minimumskrav for LM Glasfiber.

»Vi ønsker ikke at forære virksomheden væk. Der var allerede i det prisinterval i udbuddet indarbejdet en vis form for rabat, fordi vi er en underleverandør, og fordi det var en børsintroduktion,« siger en bitter Anders Christensen.