Vestfrost flytter produktion til udlandet

Omkring 300 ansatte på køle- og fryseskabsvirksomheden Vestfrost i Esbjerg står til at miste deres job, fordi køleskabsproduktionen flyttes til udlandet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det erfarer JydskeVestkysten.

Produktionen placeres efter al sandsynlighed enten i Tyrkiet eller Slovakiet. Selv ønsker administrerende direktør Torben Sørensen, Vestfrost, ikke at kommentere disse oplysninger.

Han henviser til, at der foregår en række analyser, og når bestyrelse og ledelse er færdige med disse, vil man fremlægge resultatet for samarbejdsudvalget og sidenhen pressen.

Næste møde i samarbejdsudvalget er den 9. februar.

- Vi er i fuld gang med at undersøge alle realistiske muligheder for at styrke Vestfrost, og selvom arbejdet ikke er tilendebragt, peger det i retning af, at vi sandsynligvis bliver nødt til at flytte en del af produktionen væk fra Esbjerg, siger Torben Sørensen.

Han ønsker heller ikke at kommentere på oplysninger om, at Vestfrost i regnskabsåret 2005 skulle have oparbejdet et minus på op mod 80 millioner kroner, og at det er dette, der skulle have sat skub i udflytningsplanerne.

I 2004 var der et underskud på 25 millioner kroner. Stigende råvarepriser, faldende udsalgspriser og stærk konkurrence fra produktion i lavtlønsområder gør, at Vestfrost har svært ved at følge med konkurrenterne.

Udsigten til 300 par ledige hænder i Esbjerg, tager regionschef hos AF, Flemming Vendler, roligt:

- Når det nu skal ske, kan det faktisk ikke ske på et bedre tidspunkt på Esbjergs arbejdsmarked for øjeblikket. Eksempelvis mangler vi lige nu 500 folk til offshorearbejde i Norge, siger han.