Vestas-vurdering som vinden blæser

Vindmøllegiganten Vestas raslede ned i kurs forleden, efter Danske Bank havde anbefalet »køb« op til regnskabet. Nu siger Danske Bank »sælg«. Så tiden er måske moden til et køb?

Læs mere
Fold sammen
Danske Bank har netop nedjusteret KFX-aktien Vestas til »sælg«. Det kan måske være et ret sikkert signal om, aktien nu skal købes!

Danske Bank nåede i hvert fald at udsende en klar købsanbefaling på Vestas, umiddelbart før vindmølleselskabet forleden udsendte et skuffende regnskab og derefter raslede ned med først 14 procent i kurs på én dag, derefter endnu mere i dagene efter.

Så når Danske Bank nu siger »sælg«, så burde man efter samme logik måske gøre stik det modsatte?

Danske Bank begrunder nedjusteringen fra »køb« til »sælg« med, at udsigterne for 2005 »markant har reduceret vores tillid til de positive kurspåvirkende faktorer og værdiskabelsen på kort til mellemlangt sigt«.

Banken peger yderligere på, at vindmøllebranchen er en af de industrier, der ikke er i stand til at videregive høje råvarepriser til sine kunder med det lavere skøn for indtjeningen, som Vestas præsenterede for 2005.

Danmarks største bank formulerer sig i øvrigt i meget kryptiske vendinger om Vestas. Et eksempel fra salgsanbefalingen:

»De seriøse tvivlsspørgsmål omkring bæredygtigheden af forretningsmodellen bør øge rabatten på aktien i forhold til selskabets fair value.«

Det betyder vist nok noget i retning af, at Danske Bank anser aktien for at være dyr, trods de seneste kursfald. Så måske er det nu, den skal samles op...