Vestas styrker positionen i USA

Ny ordre på 182 møller bekræfter Vestas placering som USA's næststørste vindmølleselskab

Den danske vindmøllekoncern Vestas har fået en kæmpe ordre i USA og befæster dermed sin position som en af de allerstørste vindmølleproducenter på det boomende amerikanske marked for vindenergi. Nummer 1 er fortsat amerikanske General Electric.

Vestas fik mandag en ordre fra oliegiganten BP, der gennem selskabet BP Alternative Energy North America har bestilt 182 stk. V82-1,65 MW vindmøller.

Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, og levering af de 182 møller påbegyndes i tredje kvartal 2008.

I 2008 åbner Vestas en fabrik i Colorado, og dermed etablerer Vestas sig for alvor i USA, der er det hurtigst voksende marked for vindenergi.

Skal have flere ordre- Mandagens ordre viser, at Vestas også i 2008 kommer til at stå meget meget stærkt på det amerikanske marked. Det er helt afgørende, da USA i det næste par år vil blive et meget stærkt marked. Hvis Vestas skal fastholde sin markedsandel, skal de have store ordrer i USA, siger analytiker i Jyske Bank, Jesper Frederiksen, til RB-Børsen.

Direktøren for Vestas USA hæfter sig ved det gode samarbejde med BP. - I april 2007 placerede BP Alternative Energy North America Inc. en ordre på Vestas-vindmøller. At de nu har købt 182 stk. af vores V82-1,65 MW-vindmølle er ike blot yderst glædeligt, men også en velkommen mulighed for at kunne udvide vores samarbejde med en førende developer inden for den hurtigt voksende amerikanske vindindustri, siger Jens Søby, der er administrerende direktør for Vestas Americas.

Vestas har længe tøvet med at etablere sig i USA. Usikkerhed om forlængelsen af særlig skatterabat til vindmøller har holdt Vestas tilbage, men efterhånden tyder mere og mere på, at skatterabatten vil blive forlænget.

I 2006 var Vestas kun den tredjestørste vindmølleproducent ifølge en opgørelsen fra den amerikanske vindmølleorganisation AWEA.

RB-Børsen