Vestas skal lande ordrer før aktien får medvind

Højeste notering Coloplast oplevede også investorernes gunst og endte 1,0 pct. oppe i kurs 300,00, der er tæt på årets højeste notering, for aktien der har underperformet siden februar.

Onsdag var endnu en stille dag på Københavns Fondsbørs med meget moderat omsætning. Totalindekset KAX faldt med 0,19 pct. til værdien 262,43, hvilket stort set blev matchet af KFX-indekset, der lagde 0,15 pct. til gårsdagen værdi og endte i 285,88. A.P. Møller-Mærsk havde en væsentlig andel i at indekset endte i plus med stigning på 0,90 pct. for aktien, mens B-aktien gik 0,67 pct. frem. Udtalelser i dagspressen om gode forventninger til containermarkedet i 2005, understøttede onsdagens kursudvikling for selskabets aktier. Coloplast oplevede også investorernes gunst og endte 1,0 pct. oppe i kurs 300,00, der er tæt på årets højeste notering, for aktien der har underperformet siden februar. Markedet har blandt andet haft stor fokus på gennemførslen af den nye sundhedsreform i Tyskland, som vil tage toppen af væksten for Coloplast i 2005.

Vestas Wind Systems, som tidligere i ugen kun oplevede en mindre kursfremgang efter ganske positive udtalelser om forventningerne til fremtiden fra adm. dir. Svend Sigaard, meddelte at en ny større ordre var landet i Spanien. Kursen forblev dog uændret over dagen på 64,50 kr., hvilket tydeligt viser, at markedet nu kræver realisering af resultater fra vindmølleproducenten, før aktien for alvor kommer i medvind.

De største kursudsving fandt sted for de mindre handlede aktier. I den positive ende var TK Development igen i investorernes smag med fremgang på 6,5 pct. til kurs 26,30 kr., der kan være en reaktion på, at betalingen for salget af Kennedy-arkaden i Aalborg meddeltes modtaget af selskabet. Sanistål, hvis aktie efter solide stigninger lå fladt i efteråret, har i december måned igen lagt 13 pct. til kursen, og endte onsdagen i 460,00 kr., der er det højeste niveau siden 1998.

Danionics tæt på afgrunden

Dagens negative nyhed stod batteriproducenten Danionics fra Odense for. Selskabet, som i januar 2001 blev noteret på fondsbørsen har aldrig opnået kommercielt succes. Etablering af et 50/50-joint venture med GP Batteries i Kina blev i foråret annonceret, som sidste løsning på selskabets problemer. Nu er pengekassen imidlertid tom, og Danionics Asia Ltd. er derfor trådt i betalingsstandsning. Aktien blev handlet 14,0 pct. ned til kurs 4,90 kr. Danionics A/S står nu tilbage med et skatteaktiv og en mindre likvid beholdning, som selskabet dog meddeler er tilstrækkelig for videreførsel af Danionics A/S, som børsnoteret selskab.