Vestas genvandt fodfæstet inden årsregnskabet

Efter fire dage i træk med kursfald steg Vestas-aktien 5,2 pct. på dagen før selskabets regnskabsoffentliggørelse. KFX-indekset genfandt ligeledes vejen opad med en stigning på én pct.

Efter de foregående dages aktiekursfald oven på terrorangrebet i Madrid var der i går atter stigende aktiekurser på børserne i Europa. Det danske KFX-indeks var med en stigning på 1,0 pct. at finde blandt de indeks, der klarede sig bedst, da 11 ud af 19 medlemmer steg i kurs.

Dagens procentvis største stigning tilfaldt Vestas med et plus på 5,2 pct. Det opvejede noget af det kursfald, som aktien har indkasseret i løbet af marts. Stigningen kom dagen før, at de fusionerende vindmølleselskaber NEG Micon og Vestas fremlægger deres respektive resultater for 2003. Ifølge analytikerrundspørger foretaget af SME for RB-Børsen ventes Vestas at præsentere et overskud før skat på 499 mio. kr., mens der fra NEG Micon ventes et underskud på 395 mio. kr.

Dagens anden højdespringer i KFX-regi var Lundbeck med et plus på 4,5 pct. Medicinalaktien mere end opvejede derved det kursfald på 3,1 pct., som den indkasserede mandag i forbindelse med, at der blev skabt usikkerhed om holdbarheden af Lundbecks patent på Lexapro i USA. Tirsdagens fremgang kom efter en udmelding fra Lundbecks amerikanske samarbejdspartner, Forest Labs. Selskabet præsenterede sent mandag en undersøgelse, der viser, at Lexapro er lige så effektivt som konkurrenten GlaxoSmithKlines Paxil ved behandling af angstsygdommen GAD. Desuden medfører Lexapro ifølge Forest Labs. mindre bivirkninger end Paxil.

A.P. Møller - Mærsk (+ 1,3 pct.) trak ligeledes op i det samlede billede, efter at en artikel i Børsen beskrev planer om en udvidelse af rederiets flåde.

Blandt sidepapirerne måtte batteriproducenten Danionics afgive noget af den markante kursstigning på 36 pct., som aktien fik mandag efter nyheden om, at selskabet er inde i den afgørende fase af drøftelser om etablering af produktion i Asien. Aktien indledte ellers dagens handel med en fortsættelse af de positive takter, men efter at aktien i den indledende handel havde vundet yderligere otte pct., tabte den hurtigt pusten og endte dagen 5,4 pct. nede i kurs 13,9. Den meget volatile aktie ligger dog fortsat 23 pct. over niveauet fra årsskiftet.

DFDS markerede sig med sit årsregnskab, der viste et ordinært resultat før skat på 157 mio. kr. på baggrund af en omsætning på 5,3 mia. kr. Derved overgik selskabet ledelsens seneste prognose om et overskud i den øvre ende af intervallet 115-135 mio. kr. Investorernes forventninger så dog ikke ud til at blive indfriet. Inden regnskabsmeddelelsen lå aktien til en stigning på omkring 2,5 pct., men den endte dagens handel 1,2 pct. nede i kurs 257.