Vestas fortsætter nedturen - og Topdanmark trak ned

KFX endte ligesom de øvrige europæiske hovedindeks i negativt terræn. Vestas fortsatte de seneste dages nedtur, mens også William Demant og Topdanmark markerede sig med fald.

Det danske aktiemarked var dagen igennem præget af en negativ stemning. Det danske KFX-indeks fulgte dermed den generelle negative tendens blandt de europæiske hovedindeks, hvor alle de større indeks endte i rødt. KFX endte med et samlet fald på 0,6 pct. til kurs 282,88.

Det var endnu en dag Vestas der markerede sig i den kedelige ende af indekset med et fald på 3,4 pct. Således fortsætter vindmølleaktien de seneste dages fald, der blev sat i gang af en skuffende kvartalsmeddelelse i fredags.

Topdanmark var ligeledes med til at trække ned i KFX-indekset med et fald på 1,9 pct. Handelsbanken valgte tirsdag at nedjustere deres anbefaling af forsikringskoncernen fra "akkumuler" til "reducer". Nedjusteringen kommer efter regnskabet sidste tirsdag samt en stærk kursudvikling siden dette. Banken meddeler, at de nuværende indtjeningsestimater er så agressive, at de ikke forventer senere opjusteringer af forventningerne. Herudover skyldes nedjusteringen, at skadesanmeldelser er mere volatile i vinterperioden.

William Demant lå rimelig stabilt hele dagen, men vendte pilen skarpt nedad kort tid før lukketid og endte med et tab på 2,2 pct. Herudover var også Danske Bank (- 1,8 pct.) og Carlsberg (- 1,5 pct.) med til at præge stemningen.

Dagens største kursstigninger blandt KFX-aktier fandt sted hos Novozymes (+ 1,5 pct.) og Københavns Lufthavne (+ 0,9 pct.), der steg uden nogen selskabsspecifikke nyheder.

Blandt sidepapirerne var det igen D/S Norden (- 3,9 pct.)der gjorde sig bemærket, denne gang dog i en negativ retning. Således kunne rederiet notere sig for dagens største fald blandt de børsnoterede aktier, efter gårsdagens ellers positive regnskab.

Tilgengæld var der en markant fremgang hos D/S Orion (+ 19,6 pct.), mens D/S Torm hentede 1 pct. efter Danske Bank valgte at fastholde sin Købs-anbefaling på aktien.

Parken Sport & Entertainment (- 0,2 pct.) var aktuel med regnskabet for første kvartal. Regnskabet viste et resultat før skat på 16,4 millioner kr. mod et tilsvarende resultat på 14,3 millioner kr. i samme periode sidste år. Sportskoncernen valgte at fastholde sine forventninger for helåret 2004/2005 om et resultat før transferposter på 80-90 millioner kr. og et resultat før skat på 40-45 millioner kr.

Chr. Hansen noterede sig for en stigning på 2,1 pct., efter ATP sænkede sin ejerandel i selskabet til nu 8,03 pct. af kapitalen og 4,42 pct. af stemmerne.Se de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dk