Vestager vil undersøge chipproducent for konkurrencefusk

EU-Kommissionen vil kigge den amerikanske chipproducent Qualcomm efter i sømmene på baggrund af mistanke om brud på konkurrenceretten.

Foto: FRANCOIS LENOIR.
Læs mere
Fold sammen

I en meddelelse tirsdag oplyser EU-Kommissionen, at den har gjort to indsigelser mod Qualcomm, dels for ulovligt at have betalt en større kunde for alene at bruge Qualcomms chip, dels for i perioden 2009-2011 at have dumpet priserne for at tvinge konkurrenten Icera ud af markedet. Begge dele vil blive undersøgt særskilt for at finde ud af, om der er tale om brud på EU's konkurrencelovgivning.

- Jeg er bekymret for, at Qualcomms handlinger kan have presset konkurrenter ud og afholdt dem fra at konkurrere, siger EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager ifølge en meddelelse.

Qualcomms computerchips bruges i smart phones og andre apparater til at sikre hurtig netadgang. Selskabet har nu tre måneder til at svare på kommissionens påstand om den ulovlige betaling til en kunde, mens selskabet har fået fire måneder til at svare i forhold til beskyldningerne om prisdumping.

Der er alene tale om indsigelser fra EU-Kommissionen, og afgørelserne i sagerne kommer først senere.

Selv oplyser Qualcomm, at selskabets salgspraksis altid er i overensstemmelse med EU's konkurrenceret, rapporterer Bloomberg News.