Vestager vil gå i kødet på Disneyland Paris

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er ikke bange for at lægge sig ud med de helt store virksomheder, og denne gang er turen kommet til Disneyland Paris.

Foto: THOMAS SAMSON. EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er ikke bange for at lægge sig ud med de helt store virksomheder, og denne gang er turen kommet til Disneyland Paris.
Læs mere
Fold sammen

Bruxelles-administrationen mistænker forlystelsesparken for at have krævet uretfærdigt høje priser fra britiske og tyske kunder på baggrund af deres geografiske bopæl.

Det skriver Financial Times.

Disneyland Paris er således kommet på glat is, efter at Europa-Kommissionen tirsdag meddelte, at den vil kigge nærmere på parkens prissætningsstrategi.

For den samme "premium" pakkeløsning skal franskmænd betale 1346 euro, mens briter og tyskere i flere tilfælde er blevet opkrævet henholdsvis 1870 euro og 2447 euro. Kommissionen har ifølge Financial Times også fundet ulovlige prisudsving på endagsbilletter til parken.

- Det er på tide at komme til bunds i denne sag. Jeg er interesseret i svar og forklaringer. Umiddelbart har jeg svært ved at forestille mig en saglig begrundelse for denne praksis, siger Vestagers polske kollega Elzbieta Bienkowska, der er EU-kommissær for det indre marked, til Financial Times.

Kommissionen har undersøgt forlystelsesparkens største konkurrenter, herunder danske Tivoli og Legoland, og her har der ikke været tegn på prisdiskrimination i samme omfang som i Paris.