Vestager skruer bissen på i EU-skattesag

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil have undersøgelsen om virksomheders favorable skatteaftaler udviddet til at gælde samtlige 28 EU-lande.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager vil have bissen skruet på over for selskaber, der ikke betaler hvad de skal i skat.

Den danske konkurrencekommissær vil have EU-Kommissionens undersøgelse af virksomhedernes lukrative skatteaftaler udvidet til at gælde samtlige 28 lande i EU.

Det skriver Margrethe Vestager på sin twitter-profil.

»Jeg har brug for et samlede billede af praksis med skatteaftaler i EU for at bekæmpe skatteunddragelse. I dag har jeg bedt alle medlemslande om at give mig oplysningerne,« skriver Margrethe Vestager.

Det var i november, at det kom frem, at over 340 selskaberi en række år har haft aftaler med skattemyndigheder i Luxembourg, så de kunne slippe lettere i skat.

Sagen har vakt stor røre både herhjemme og i udlandet. Sagen er ikke været god for den nye EU-Kommission Jean-Claude Juncker, fordi han er tidligere regeringschef i Luxembourg.

Når sagerne ligger på Vestagers bord, skyldes det, at de undersøges som sager om statsstøtte. Mere præcist om landene bruger skatteaftaler som en slags ulovlig statsstøtte. Det er således landene og ikke selskaberne, som er i Vestagers søgelys.