Vestager i milliard-tackling på spanske storklubber

Den danske konkurrence-kommissær i EU, Margrethe Vestager, vil inden for få måneder træffe en afgørelse i en langstrakt sag, der kan koste de spanske fodboldgiganter Barcelona og Real Madrid milliarder af kroner.

Bliver Barcelona og Real Madrid kendt skyldig i anklagerne, der går helt tilbage til 1990'erne, risikerer klubberne at skulle tilbagebetale ulovlig statsstøtte i milliardklassen til den spanske stat. Fold sammen
Læs mere
Foto: GERARD JULIEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager vil inden for få måneder træffe afgørelser i en række konkurrence-sager om angivelig ulovlig statsstøtte til de spanske fodboldgiganter og en række hollandske klubber.

Det skriver Mandag Morgen.

Bliver Barcelona og Real Madrid kendt skyldig i anklagerne, der går helt tilbage til 1990'erne, risikerer klubberne at skulle tilbagebetale ulovlig statsstøtte i milliardklassen til den spanske stat.

Sagerne har været undervejs i snart seks år, og involverer også en række hollandske klubber, blandt andet de nykårede mestre fra PSV Eindhoven. Den lange sagbehandlingstid har flere gange fået EU's Ombudsmand, Emily O'Reilly, til åbent at kritisere Vestagers forgænger, spanieren Joaquin Almunia, for at trække sagen i langdrag, fordi han selv er fan af en af de anklagede spanske klubber.

Ifølge den britiske ekspert i statsstøtte i Europa, Richard Craven, taler alt for, at de berørte klubber vil blive tvunget til at tilbagebetale milliarder af kroner til deres respektive stater.