Vest-Wood solgt til dør-gigant

Tre kapitalfonde har i dag solgt dørproducenten West-Wood til selskabet Jeld-Wen.

Christian Frigast, topchef i Axcel, en af de tre kapitalfonde, der i dag har solgt dørproducenten West-Wood. Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juni 2002 blev Vest-Wood opkøbt af Door Holding, som er et selskab ejet af et konsortium af investorer, ledet af de to danske kapitalfonde Axcel og Polaris samt det schweiziske LODH Private Equity.

Og i dag har Door Holding solgt Jeld-Wen til Europas største producent og leverandør af dørløsninger, Jeld-Wen.

Parterne er blevet enige om ikke at offentliggøre salgsprisen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Under det nuværende ejerskab har Vest-Wood næsten fordoblet sin omsætning og Ebitda. Det er sket gennem en kombination af organisk vækst og opkøb.

I dag er Vest-Wood markedsleder på det nordiske marked, i Tyskland og i Østrig, som totalt udgør ca. 90 pct. af virksomhedens omsætning.

Vest-Wood sælger sine produkter til kunder i mere end tyve lande, har produktion i syv europæiske lande og beskæftiger mere end 4.000 mennesker.

Jeld-Wen har base i Oregon. Virksomheden har mere end 150 afdelinger og 20.000 medarbejdere i omtrent 20 lande på verdensplan.

Selskabet oplyser, at det er hensigten, at Vest-Wood fortsat skal operere selvstændigt og benytte sine nuværende varemærker samt at hovedkontoret fortsat vil ligge i Løgstør.