Vest-Wood på vej mod salg

Kapitalfonden Axcel er ved at sælge dørfabrikanten Vest-Wood. Prisen vil formentlig nærme sig de fire mia. kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dørproducenten Vest-Wood, der i april 2002 blev overtaget af kapitalfondene Axcel og Polaris, er ifølge Berlingske Business' oplysninger efter al sandsynlighed snart på vej på udenlandske hænder.

På vegne af Axcel har investeringsbanken Carnegie har modtaget de første bud på selskabet efter at have markedsført dørproducenten overfor interesserede købere henover sommeren.

Prisen kan nå op på omkring fire milliarder kroner på gældfri basis måske endda mere end det, anslår kilder overfor Berlingske Business. Carnegies chef for corporate finance, Kim Bøttkjær, ønsker dog ikke at kommentere på sagen til avisen.

Axcel og Polaris købte Løgstørvirksomheden Vest-Wood for et par milliarder kroner inklusiv gæld.

Adm. direktør Christian Frigast fra Axcel, der ejer 70 procent af Vest-Wood, ønsker ikke at kommentere salgsrygterne, eller på muligheden for et pænt overskud ved salget.

Han slår dog fast, at den gode udvikling på aktiemarkederne også har en effekt for det unoterede marked, som Axcel beskæftiger sig med.

Sælger ud
For bare fjorten dage siden solgte Axcel virksomheden NetTest for en ikke-offentliggjort sum, mens de tidligere på året solgte metaldåsefabrikanten Glud & Marstrand. Axcel er dermed godt i gang med at rydde ud i sin portefølje af virksomheder, efter ikke at have solgt et eneste selskab hele sidste år. Typisk ejer Axcel et selskab i tre til syv år.

Investorselskabet, der netop har lukket sin tredje fond, har dog fortsat selskaber liggende på hylden, som enten har eller er tæt på at overskride sidste salgsdato. Det gælder for eksempel den anden virksomhed i Løgstør som Axcel ejer, Løgstør Rør, Kilroy Travels og bb electronics.

Der er også selskaber, som fortsat har ondt i økonomien i porteføljen, det gælder eksempelvis Royal Scandinavia og Vital Petfood Group.

Vest-Wood har været igennem en voldsom ekspansion de seneste år blandt andet via opkøb i Tyskland og Østrig. Selskabet kunne præstere en omsætning på 2,9 milliarder kroner for 2004, og et driftsresultat på 399 millioner kroner. Virksomheden har i dag - efter overtagelsen af østrigske Dana Türenindustrie tidligere i år - omkring 4.000 medarbejdere.

To oplagte købere
Det er i høj grad Vest-Woods adm. direktør Asbjørn Berges fortjeneste, at Vest-Wood har klaret sig så godt, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra topchefen til det forestående salg. Asbjørn Berge nedtonede i januar forventningerne om at nå en omsætning i Vest-Wood på 4 mia. kr. i år.

De to mest oplagte købere af Vest-Wood er canadiske Masonite eller amerikanske Jeld-Wen, der er to af verdens største dørproducenter. Masonite blev i foråret overtaget af kapitalfonden Kohlberg Kravis Roberts & Co. Det mulige køb af Vest-Wood er den eneste mulighed for med et slag at gøre Masonite til verdens største dørproducent.