Verdensledere og superstjerner afsløret i brug af skattely

Også danske firmaer, velhavere, sportsstjerner og banker står nævnt i de lækkede dokumenter.

ARKIVFOTO fra lufthavnen i Panama City. Fold sammen
Læs mere
Foto: RODRIGO ARANGUA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rige erhvervsfolk, kendte politikere, regeringsledere, kongefamilier og internationale sportsstjerner har placeret deres værdier i skattely og bruger stråmænd.
Det viser et gigantisk læk på 11,5 millioner dokumenter fra en virksomhed i Panama, fremgår det af dokumentaren på DR1 ’Det store skattelæk’.

Bag afsløringerne står det internationale netværk af journalister ICIJ, som sammen med den tyske avis Süddeutsche Zeitung og mere end 100 andre medier fra hele verden, herunder DR Dokumentar, har gennemgået de mange dokumenter, der er blevet lækket.

Det enorme læk stammer fra en af verdens største udbydere af skattelyløsninger, virksomheden Mossack Fonseca, som har hovedsæde i Panama. Det indeholder både e-mails, virksomhedsdokumenter, fuldmagter og meget mere.

Også danske firmaer, velhavere, sportsstjerner og banker står nævnt i de lækkede dokumenter, fremgår det af DR-dokumentaren.

- Det er helt tydeligt, at formålet med det her er at undgå at komme til at betale skat, siger skattelyekspert og international chef i Ibis, Lars Koch til DR Nyheder.

Kilde: DR Nyheder