Verdenskendt dansk modedesign konkurs

De danske topdesignere bag Baum und Pferdgarten har indgivet konkursbegæring.

Foto: Jakob Boserup / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det københavnske tøjdesignfirma Baum und Pferdgarten, der ellers på international plan har opnået status som et eksklusivt mærke og for godt en måned modtog en anerkendt pris for sit modedesign, må nu dreje nøglen om.

De to stiftere, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, har onsdag indgivet konkursbegæring til skifteretten. Årsagen er, at tøjdesignernes kunder har likviditetsproblemer, som smitter af på Baum und Pferdgarten.

Lige nu forhandles der om at fortsætte aktiviteterne i nyt virksomhedsregi, så det fortsat er muligt at levere de efterårsvarer, der er lagt ordre på. Samtidig forventes det, at næste års sommerkollektion vil komme ud i butikkerne.

- Vi er selvfølgelig kede af situationen ikke mindst på alle vores gode medarbejderes vegne, og håber vi kan tage så mange af dem som muligt med over i den nye virksomhed. Vi håber i den forbindelse på din fortsatte opbakning og imødeser betaling for gamle varer fra de af jer, der endnu ikke har betalt. Det vil nemlig være forudsætningen for, at vi kan fortsætte vort forretningsmæssige samarbejde også fremover, lyder de fra de to virksomhedsejere i en pressemeddelse.

Baum und Pferdgarten har haft forhandlere i mere end 20 lande verden over. Virksomheden har eksisteret siden 1999.

- ulha