Verdensbanken skærer i den globale vækst

Væksten i den globale økonomi får et hak i tuden af Verdensbanken, der i en ny prognose skærer vækstforventningerne til 2,4 pct. mod tidligere 2,9 pct. i 2016, hvilket prognosen fra januar lød på.

Væksten i den globale økonomi får et hak i tuden af Verdensbanken, der i en ny prognose skærer vækstforventningerne til 2,4 pct. mod tidligere 2,9 pct. i 2016, hvilket prognosen fra januar lød på. Fold sammen
Læs mere
Foto: PEKKA SAKKI

»Årsagen er svag vækst i de udviklede økonomier, fortsat lave råvarepriser og en svag global handel,« skriver Verdensbanken prognosen, der blev præsenteret tirsdag aften i Washington.

I forhold til forventningerne i januar kæmper råvaremarkederne og udviklingsøkonomierne med at tilpasse sig de lavere priser på olie og andre vigtige råvarer, og det tegner sig for halvdelen af ​​nedjusteringen. Væksten i disse økonomier ventes at lande på 0,4 pct. i år, hvilket er en nedjustering på 1,2 pct.point fra forventningerne fra januar.

Ser man på Kina, så forventes væksten at være 6,7 pct. i år mod 6,9 pct. sidste år. Indiens robust økonomiske ekspansion ventes igen at være på 7,6 pct., mens både Brasilien og Rusland forventes at falde ned i dybere recessioner end forventet i januar, lyder det fra Verdensbanken.

Rusland holder regionen Europa og Centralasien i et jerngreb. Og samlet forventes væksten i år at lande på 1,2 pct. for regionen.

»Geopolitiske bekymringer, herunder opblussen af uroligheder i det østlige Ukraine og Kaukasus og terrorangreb i Tyrkiet, vejer tungt på udsigterne. Eksklusive Rusland forventes økonomien i regionen at vokse med 2,9 pct.,« skriver Verdensbanken i sin prognose.