Verdensbanken advarer: Udviklingslande vokser langsommere

Blandt de lande, der skuffer på væksten er Brasilien, Kina, Tyrkiet og Indonesien.

Foto: DANIEL ROLAND.
Læs mere
Fold sammen

Udviklingslande som Kina og Brasilien står over for en strukturel fase med lavere vækst, der kan vare i årevis, advarer Verdensbanken om i en ny rapport. Dermed vil modne økonomier som USA atter blive verdens vækstmotor.

Det skriver Financial Times og Wall Street Journal.

Verdensbanken har også nedjusteret sit estimat for væksten i den globale økonomi i 2015 til 2,8 pct., som konsekvens af generel økonomisk træghed i verdens udviklingsland. Det tidligere estimat var på 3 pct. I 2016 venter Verdensbanken en global vækst på 3,3 pct.

- Der er en strukturel træghed undervejs. Udviklingslandene har i højere og højere grad vanskelige vækstudsigter forude, udtaler Ayhan Kose, forfatter til rapporten i Verdensbanken, til Wall Street Journal.

Blandt de lande, der skuffer på væksten er Brasilien, Kina, Tyrkiet og Indonesien. Imens disse fremvoksende økonomier snubler, har de modne økonomier i USA, Europa og Japan taget teten og står nu for en større del af verdens vækst end tidligere ventet af Verdensbanken.

Ifølge Verdensbanken vil det kræve omfattende politiske reformer, forbedringer i forretningsmiljø og stigning i produktiviteten i udviklingslandene, hvis deres vækstudfordringer skal overvindes.