Verdensbanken advarer: Udviklingslande vokser langsommere

Blandt de lande, der skuffer på væksten er Brasilien, Kina, Tyrkiet og Indonesien.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingslande som Kina og Brasilien står over for en strukturel fase med lavere vækst, der kan vare i årevis, advarer Verdensbanken om i en ny rapport. Dermed vil modne økonomier som USA atter blive verdens vækstmotor.

Det skriver Financial Times og Wall Street Journal.

Verdensbanken har også nedjusteret sit estimat for væksten i den globale økonomi i 2015 til 2,8 pct., som konsekvens af generel økonomisk træghed i verdens udviklingsland. Det tidligere estimat var på 3 pct. I 2016 venter Verdensbanken en global vækst på 3,3 pct.

- Der er en strukturel træghed undervejs. Udviklingslandene har i højere og højere grad vanskelige vækstudsigter forude, udtaler Ayhan Kose, forfatter til rapporten i Verdensbanken, til Wall Street Journal.

Blandt de lande, der skuffer på væksten er Brasilien, Kina, Tyrkiet og Indonesien. Imens disse fremvoksende økonomier snubler, har de modne økonomier i USA, Europa og Japan taget teten og står nu for en større del af verdens vækst end tidligere ventet af Verdensbanken.

Ifølge Verdensbanken vil det kræve omfattende politiske reformer, forbedringer i forretningsmiljø og stigning i produktiviteten i udviklingslandene, hvis deres vækstudfordringer skal overvindes.