Verdens største IKEA er lukningstruet

Et kæmpe IKEA-varehus er i fare for at blive lukket. De sydkoreanske myndigheder løfter pegefingeren overfor den svenske møbelgigant på grund af enorme trafikale problemer.

ARKIVFOTO. Myndighederne i forstad til Seoul truer Ikea med at lukke varehuset, hvis ikke de løser stort trafikproblem. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE

Verdens største IKEA kan gå en dyster fremtid i møde. De sydkoreanske myndigheder varsler med suspension af varehuset, hvis ikke de løser de massive trafikale problemer.

Der skal se »et dramatisk gennembrud«, inden 15. januar ellers bliver varehuset lukket, lyder det ifølge The Korea Times.

Det enorme varehus på 59.000 kvardratmeter åbnede 18. december 2014 i forstaden Gwangmyeong, og omkring 48.000 sydkoreanere besøgte Ikea på åbningsdagen.

Vejene hen til varehuset fuldstændig tilstoppet i weekenderne. Derfor er det nu »nået kogepunktet«.

Ikea har kun en midlertidig tilladelse til at drive forretning i byen, og kan derfor nemt ophæves. IKEA har dog udtalt, at de tager situationen meget seriøst, og de arbejder på at finde en løsning på problemet.

Samtidig lægger lokalstyret pres på regeringen for at få ændret lovgivningen, så IKEA bliver et stort lavprisindkøbscenter fremfor et møbelhus.

Det vil nemlig betyde, at Ikea skal holde lukket to weekender om måneden.