Verdens rigeste har tabt utrolige milliardbeløb i 2022

Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens rigeste personer har næsten alle tabt milliarder af dollar indtil videre i år, viser opgørelse fra Bloomberg, som Finans har bragt torsdag.

Faktisk er det kun fire af verdens 20 rigeste personer, som ifølge opgørelsen, har øget formuen i 2022.

Bloomberg Billionaires Index rangerer hver dag verdens 500 rigeste, og her er en klar overvægt i røde tal hele vejen ned ad listen.

Verdens rigeste er Elon Musk, og han er stadig meget langt foran de nærmeste med en samlet formue på 210 milliarder dollar – eller cirka halvanden billion danske kroner.

Men han er kommet noget tættere på os andre, idet han i 2022 indtil videre ifølge Bloomberg har mistet 60,4 milliarder dollar af formuen.

Den nærmeste forfølger er Amazon-boss Jeff Bezos på 131 milliarder dollar, men han har selv tabt foreløbigt 61,6 milliarder dollar i 2022.

Også nummer tre på listen, franske Bernard Arnault, kan kigge på blodrøde tal. Han har tabt 52 milliarder dollar.

På Bloombergs top-500 optræder seks danskere. Den bedst placerede er Anders Holch Povlsen (& family), som har en formue, der er opgjort til 8,27 milliarder dollar, hvilket svarer til 58,55 milliarder kroner.

Det rækker til en plads som nummer 240 i verden.

Fire af de øvrige danskere på listen er fra Kirk-familien, som ejer Lego, og dertil kommer Coloplast-bagmanden Niels Louis-Hansen som numemr 326.