Verdens dyreste villa sat til salg

Verdens dyreste villa, der ligger i Sydfrankrig, er netop blevet udbudt til salg for den nette pris af én millard euro. Til den pris får man blandt andet 10 soveværelser, en balsal, pragtudsigt over Middelhavet samt historisk vingesus.

Villaen "Les Cèdres", der har tilhørt den belgiske kong Leopold II, på Saint-Jean Cap Ferrat i Sydfrankrig Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På halvøen Saint-Jean-Cap-Ferrat sydøst for Nice knejser Villa Les Cèdres. Villaen er opført i 1830 og ligger højt placeret på halvøen, hvilket giver en fantastisk udsigt over halvøen og Middelhavet. Villaen er omkranset af en af Europas smukkeste haver, som 15 gartnere er fuldtidsbeskæftigede med at passe og pleje. Grunden er så stor, at der er plads til 20 drivhuse med sjældne tropiske planter, en 50 meter lang swimmingpool og stalde, der kan huse 30 heste.

Villaen ligger selvsagt i et af de mest eksklusive områder langs den franske Riviera, og det er sammen med villaens mange herligheder med til at sende udbudsprisen op på én millard euro. Blandt naboerne i området finder man den britiske komponist Andrew Lloyd Webber og medstifteren af Microsoft, Paul Allen.

Ifølge den britiske avis, Daily Mail, er det den italienske alkoholproducent Gruppo Campari, som har sat villaen til salg. Villaen har siden 1924 og indtil for nylig været ejet af det franske likørdynasti, Grand Marnier, men da Campari tidligere på året købte Grand Marnier fulgte også villaen med i købet. Men den sættes altså nu til salg. Campari har ifølge avisen allerede fået forespørgsler fra mulige købere i Mellemøsten og Nordamerika.

Blandt villaens tidligere ejere finder man den tidligere belgiske kong Leopold den Anden, som købte villaen i 1904 og efter en gennemgribende renovering brugte villaen til sommerresidens.