Verdens 7. rigeste har mistet formuen og risikerer fængsel

Han var verdens 7. rigeste person. Nu er formuen forduftet, og Brasiliens tidligere oliemilliardær risikerer 13 år i spjældet for insiderhandel og markedsmanipulation.

Eike Batista var indtil for nyligt blandt verdens rigeste mennesker. Nu er formuen væk, og han risikerer fængselsstraf for svindel. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to år siden kårede magasinet Forbes ham til verdens 7. rigeste person, men siden da er det kun gået ned ad bakke for Eike Batista. 200 milliarder kroner er forduftet og den tidligere oliemilliardær risikerer nu et længere ophold i Hotel Gitterly for omfattende svindel.

Det er anklagemyndigheden i Rio de Janeiro, der ifølge DN.no, har tiltalt Eike Batista for ulovlig markedsmanipulation og insiderhandel, der i alt kan ende med en fængselsdom på 13 år. Det er endnu en omgang skidt nyt for Batista, der ifølge Bloomberg har mistet hele sin formue og skylder et stort beløb væk.Eike Batista tjente sine formuer, da han vendte tilbage til Brasilien efter en årrække i Tyskland. Her begyndte han at handle med olie og diamanter og grundlagde konglomeratet EBX Group, der senere har investeret omfattende i olie, gas og minedrift. Men fejlslagne investeringer og faldende råvarepriser slog bunden ud af rigmandens imperium.

Den falerede rigmand er et kendt ansigt i Brasilien, hvor han fører sig frem med dyre vaner og en supermodel på armen. Han har over en million følgere på Twitter, hvor han afviser at have gjort noget forkert.