Ventilationsfirmaer slår servicen sammen

Tre konkurrenter åbner fælles center med salg og rådgivning. Det skal styrke branchen i kampen mod lavtlønslande.

Læs mere
Fold sammen

Ventilationsfirmaerne Lindab, Systemair og Camfill Farr er normalt konkurrenter, men alligevel åbner de til oktober et fælles servicecenter med salg og rådgivning.

- Det er et tilbud til kunderne om at kunne få produkter og rådgivning fra tre leverandører på ét sted. Det er mere rationelt, og kunden kan nedsætte sine omkostninger. Vi gør det for at styrke den danske branche i kampen mod billigprodukter fra lande som Kina, Ukraine og Slovakiet, siger Dan Stjernegaard.

Han er adm. direktør i Lindab og i øvrigt også formand for brancheforeningen Dansk Ventilation med cirka 30 medlemmer.

Alle tre virksomheder har svenske ejere. Både Lindab og Systemair har produktion i Danmark, mens Camfill Farr har salgsafdelinger. De tre vil fortsat være konkurrenter.

- Det er helt op til kunderne, hvem de vil købe fra. Men vi tror, at branchen kan blive dygtigere og holde sin position med et fælles center, siger Dan Stjernegaard.

Kundekredsen er typisk ventilationsentreprenører, som for eksempel ved nybyggeri har fået underentreprisen med at sikre udsugning, frisk luft og afkøling.

Centret etableres på Avedøre Holme i Hvidovre vest for København. Trioen har ikke taget stilling til, om flere centre følger andre steder i dronningeriget - foreløbig vil parterne give forsøget et par år og så evaluere det.