Venezuela har fundet formlen mod lange køer

Venezuela er kommet frem til en metode, så de lange kødannelser foran supermarkeder forsvinder. Man fjerner dem, som danner kø.

I Venezuela hober kødannelserne sig op udenfor supermarkederne. Som konsekvens må kunderne nu kun handle to dage om ugen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JORGE SILVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lange køer uden for supermarkeder er snart fortid i Venezuela.

For at gøre kødannelser mindre begyndte politiet i går, efter et direktiv fra præsident Nicolas Maduro, at give kunderne kun to shoppedage om ugen i alle statsejede butikker.

Det skriver Bloomberg.

Flere tusinde var linet op ude foran butikker i sidste uge, efter akut mangel på udenlandsk valuta som forårsagede mangel på alt fra sukker til shampoo.

Politiet afviste mange kunder efter et nyt system, som begrænser kunders adgang til butikker baseret på de sidste fire cifre på vedkommendes id-kort. Samtidig kontrollerede Venezuelas Udlændingeservice de handlendes papirer for at bekræfte lovligt ophold.

Køerne danner sig dog udenfor de private butikker, hvor der ingen restriktioner er. Blandt andet på grund af beskeden om, at kaffe var landet i butikkerne. Det kommer sig af, at landet har været plaget af voldelige demonstrationer på grund af verdens hurtigst løbende inflation og mangel på alt fra mælk til medicin.