Velkommen til årets 100 talenter i dansk erhvervsliv

Berlingske Business har siden 2004 sat fokus på talenter i erhvervslivet. Undersøgelse viser, at langt de fleste vil avancere, og lønnen vil dermed tage et pænt hop de kommende år.

Claus Skovhus Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For 12. gang kårer Berlingske Business Magasin årets 100 talenter i dansk erhvervsliv. Hver og en repræsenterer unikke præstationer i den virksomhed, de er tilknyttet.

Talenterne anno 2015 kommer fra en bred vifte af virksomheder i Danmark, og mange vil sætte sig på toplederstillinger i fremtiden.

Når vi ser tilbage på tidligere talenter springer en lang række topchefers navne i øjnene. Det gælder Adm. direktør Morten Hübbe fra Tryg, der har været med i Talent 100. Det samme har ATP’s adm. direktør Carsten Stendevad, adm. direktør Jimmy Maymann fra Huffington Post og Marie Louise Kirk, partner i Goldman Sachs, ligesom serieiværksætter Tommy Ahlers, seniorpartner Christina Grumstrup Sørensen fra Copenhagen Infrastructure, arkitekt Bjarke Ingels og direktør Sheela Søgaard fra BiG Architects og fra de senere årgange Christina Nielsen nu vicekoncerndirektør for DLG samt Mads Faurholt-Jørgensen, der i går fik 300 millioner kroner fra bl.a. Goldman Sachs, som skal bruges til at revolutionere den finansielle sektor gennem investeringsselskabet Nova Founders Capital.

Mange andre er steget i graderne, og har fastholdt et højt ambitionsniveau.

Avancement og lønhop

Med en base på 1200 talenter kan Berlingske Business Magasin følge udviklingen for talenter, som har været gennem magasinets nåleøje. En helt ny undersøgelse blandt tidligere talenter viser, at 76 procent har oplevet avancement siden de var med i Talent 100, og lønnen følger med.

Blandt de adspurgte var gennemsnitslønnen på lidt over 800.000 kroner, da de var med i Talent 100. Siden har den samme gruppe nu en årsløn på godt 1,3 millioner kroner.

62 procent er stadig i samme virksomhed, men 38 procent har fået job i en anden virksomhed.

Årets talenter kommer fra vidt forskellige virksomheder, brancher og fagområder. Berlingske Research modtager hvert år flere hundrede indstillinger. Hver eneste talent, som er blevet indstillet, har været gennem en screeningsproces med afsæt i en begrundet indstilling samt et udbygget cv fra den nominerede. Derefter har Berlingske Research sorteret og kategoriseret de nominerede for at sikre en bredde og diversitet med hensyn til uddannelse, faggrupper og virksomheder. Ingen må være fyldt 35 år, når magasinet udkommer.

Når de 100 er udvalgt bliver alle talenter og deres nærmeste chefer kontaktet af en journalist, som udarbejder et kort portræt, som bringes i Berlingske Business Magasins særnummer Talent 100 og på business.dk/talent100.