Vandflyveren indstiller sine ruter mellem København og Aarhus

Flyruten mellem København og Aarhus indstilles midlertidig til uge 12. Men flyaflysningerne kan risikere at fortsætte endnu længere. Det kan ramme firmaet hårdt.

Danmark har fået en vandflyrute mellem Århus og København. 45 minutter hver vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det er ikke længere muligt at tage vandflyveren mellem Danmarks største byer. I morgen indstilles flyruterne indtil uge 12, hvor det besluttes om flyaflysningerne skal fortsætte videre ind i uge 13.

Ingen medarbejdere er smittet, og der vil fortsat blive tilbudt charterflyvninger til Skandinavien eller Nordtyskland med kort varsel, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Flyruterne bliver primært aflyst på grund af en manglende efterspørgsel på flyture de her dage. Ikke fordi, der er en høj smitterisiko fortæller direktør og kaptajn Lasse Rungholm.

»Grunden til, at vi aflyser er, fordi der ikke er så stor efterspørgsel lige nu. Smitterisikoen er ikke så slem, fordi der ikke er så mange med flyveren. Når der er udsolgt er der plads til ca. 12 personer. Vi er faktisk en ret sikker transportform,« siger han.

I en pressemeddelelse skriver Nordic Seaplanes, at alle billetter kan refunderes. Normalt har vandflyveren 220 flyvedage om året. Derfor kan det mærkes økonomisk, når der bliver taget ti dage ud af regnestykket.

»Vi omsætter jo for ca. 100.000 kroner om dagen normalt. Det tal falder så til nul nu. Selvom der selvfølgelig også spares på nogle omkostninger, kommer det til at gå hårdt udover vores lille firma. Det kommer til at gøre ondt, men det skal nok gå.,« siger Lasse Rungholm