Valutafond klar med nyt milliardlån til Ukraine

Den Internationale Valutafond (IMF) er klar med et foreløbigt kriselån på 17,5 milliarder dollar til Ukraine. Ukraine viser god vilje til at reformere, påpeger IMF-direktør Christine Lagarde.

Foto: HANDOUT. IMF-direktør Christine Lagard.
Læs mere
Fold sammen

Den Internationale Valutafond (IMF) har torsdag indgået en foreløbig låneaftale med Ukraine om 17,5 milliarder dollar som led i en større pakke. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen er en del af en samlet redningspakke på 40 milliarder dollar, som andre långivere også vil bidrage til over de næste fire år, fortæller IMFs direktør, Christine Lagarde.

Ifølge Lagarde er IMFs forhandlere i Kiev nået til enighed med den ukrainske regering om den fireårige låneaftale, selv om den stadig først skal godkendes af IMFs bestyrelse.

»Forskellige parter har tilsammen samlet en finansieringspakke på omkring 40 milliarder dollar over de næste fire år,« siger IMF-direktøren ifølge Reuters.

Hun tilføjer, at Ukraines regering har »vist en vilje til at reformere, som valutafonden aldrig har set før.«

Ukraine er på randen af konkurs efter et år med politiske omvæltninger og krig.

Torsdag formiddag er stats- og regeringsledere fra Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine tilbage ved forhandlingsbordet i den hviderussiske hovedstad, Minsk, for at forsøge at strikke en ny fredsaftale sammen for konflikten i det Østlige Ukraine. Ifølge Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil en våbenhvile træde i kraft 15. februar.

»Den største risiko vedrører naturligvis den geopolitiske udvikling, som kan påvirke markedet og investorernes tillid,« siger Christine Lagarde.