Valuta: Britisk pund bliver styrket af udsat brexit-valgkamp

Det britiske pund ligger styrket fredag eftermiddag, efter at valgkampen i Storbritannien op til næste uges afstemning om fortsat EU-medlemskab er sat på midlertidig pause på grund af torsdagens drab af parlamentsmedlemmet og EU-tilhængeren, Jo Cox.

Fredag eftermiddag koster britisk pund 1,4293 dollar mod 1,4050 dollar torsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNAH MCKAY

Den tragiske begivenhed har også smittet af på de resterende finansielle markeder, der på det seneste har været kendetegnet ved risikoaversion, som blandt andet har betydet faldende aktier og faldende renter.

- I stedet ser vi i dag en korrektion, hvor aktierne ligger højere, obligationerne falder tilbage, og obligationsrenterne stiger. Derudover stiger pundet, og de valuter, som førhen steg - yen og schweizerfranc - falder tilbage, siger Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea, til Ritzau Finans.

- Det er værd at bide mærke i, at der ikke kommer britiske meningsmålinger i dag eller i morgen på grund af den tragiske begivenhed. Det er på ryggen af det, at pundet har styrket sig. For ellers har vi ikke haft nogen nyheder, der har givet anledning til bevægelser, tilføjer han.

Fredag eftermiddag koster britisk pund 1,4293 dollar mod 1,4050 dollar torsdag eftermiddag.

I de store valutakryds koster dollar fredag eftermiddag 104,27 yen mod 103,95 yen torsdag eftermiddag.

Desuden koster euro 1,1253 dollar mod 1,1150 dollar torsdag eftermiddag, samtidig med at der går 117,33 yen på en euro fredag eftermiddag mod 115,90 yen torsdag samme tid.