Vagtskifte i City Lift

Generationsskifte. Direktør Rene C. Olsen, City Lift i Tåstrup, har købt en betydelig aktiepost af stifteren af City Lift, Henrik Ravn. Det er et såkaldt glidende generationsskifte over fem år. Prisen for overtagelsen er ikke oplyst.

Bestyrelsen i det danskejede udlejningsfirma City Lift i Tåstrup har indgået en aftale med selskabets direktør Rene C. Olsen om et glidende generationsskifte i løbet af de kommende fem år.

Rene C. Olsen har overtaget firmaet med tilbagevirkende kraft fra oktober 2006 og har nu købt en betydelig aktiepost i City Lift.

I oktober 2011 skal han så have overtaget firmaet fuldt og helt.

Firmaet udlejer lifte og kraner og skurvogne til mindre og mellemstore håndværkerfirmaer, men også løftegrej til skove, og firmaet har speciale i træfældning og træpleje. Desuden leverer firmaet materiel til opsætning af julepynt i indkøbscentre.

Virksomheden har også ene forhandling af Skyjack saxlifte, Nifty og Snorkel Mobillifte, samt JLG Toucan og Pop Up Centerlifte.

-Vi er snart sagt det eneste danskejede firma tilbage i branchen. Vores konkurrenter inden for lifte og kraner er ejet af udenlandske kapitalfonde. Derfor har vi en strategi om ikke at være for afhængige af konjunkturerne i byggebranchen, fordi så vil vi være oppe mod internationale konkurrenter om de store byggeopgaver, og det kan vi ikke matche. Derfor holder vi fast i kerneforretningen til den mindre og mellemstore håndværker, og inden for servicevirksomheder, siger Rene C. Olsen.

City Lift er startet i 1964 og er stiftet af den nu 74-årige Henrik Ravn, der fortsætter som bestyrelsesformand i City Lift efter at have igangsat et vagtskifte.

Prisen for overtagelsen af virksomheden er ikke oplyst.

Virksomheden havde et overskud før skat på cirka tre mio. kr. i 2006, og det er Rene C. Olsens plan efter overtagelsen af selskabet at vokse en smule i de kommende år.

-Vi vil gerne vokse lidt, men ikke i samme målestok som de store udenlandske konkurrenter på markedet. Det er vigtigt for os at sikre kontinuiteten, siger Rene C. Olsen, der har arbejdet i City Lift i 16 år.