Vagner Plast, Farum

Hverken en fordel eller en ulempe.

Sådan lyder det foreløbige regnestykke fra Vagner Plast med hovedsæde i Farum. Virksomheden med en omsætning på 12 mio. kr. og 13 ansatte producerer dels egne produkter og dels produkter som underleverance.

»Når vi fakturerer i dollar, så er dollar-faldet naturligvis et problem for os. Omvendt køber vi også stort ind i plastic, hvilket bliver handlet i dollar. Og her har dollar-faldet været en fordel,« siger virksomhedens direktør, Rune Gregers Meyer.

Vagner Plast eksporterer først og fremmest til USA og til Italien.

Til det amerikanske marked er det bl.a. forladninger til haglpatroner, som virksomheden har fundet en niche for, og denne eksport bliver naturligvis ramt af dollar-faldet, selv om eksporten dog er så niche-orienteret, at man ikke bliver presset ud af markedet i løbet af kort tid.

Vagner Plast benytter sig ikke af deciderede terminskontrakter for at afbøde risikoen ved handel i dollar, selv om Rune Gregers Meyer erkender, at det ved de store opkøb af råvarer kunne være en god ide.

»Vi køber restpartier, så der er normalt tale om en skæv pris i forhold til det øvrige marked. Prisen kan svinge med op til 50 pct. for indkøb af restpartier, så det vil nok være svært at finde en fornuftig pris på en terminskontrakt,« siger Rune Gregers Meyer.