Vagn Sørensen i spil som Lufthansa-chef

Vagn Sørensen, chef for det østrigske luftfartsselskab Austrian Airlines, er ifølge tyske presseforlydender på tale som passagerchef for Lufthansa. Den tidligere SAS-vice president afviser - men ikke fuldstændigt.

Læs mere
Fold sammen
BERLIN: Danskeren Vagn Sørensen, der siden 2001 har været chef for Austrian Airlines, skal ikke være passagerchef for Lufthansa, et af de største europæiske luftfartsselskaber. I hvert fald ikke foreløbig.

Det fremgår af en erklæring, som Vagn Sørensen i går gav det østrigske nyhedsbureau APA. Dermed søger Sørensen at dementere en oplysning i ugemagasinet Der Spiegel. Det tyske magasin hævder i sin seneste udgave, at den tidligere vice president for SAS er på tale som direktør i Lufthansa med ansvar for selskabets passagersalg.

Tanken er, hævder bladet, at Vagn Sørensen ikke alene skal tage sig af det vanskelige passagermarked, som i øjeblikket varetages af Lufthansas øverste chef Wolfgang Mayrhuber. »Danskeren skal desuden hjælpe med at lægge til hos alliancepartneren SAS, som i øjeblikket kæmper for at overleve og er heftigt ombejlet også af konkurrenterne,« skriver Der Spiegel.

Hvis Vagn Sørensen kan få SAS til at indgå ægteskab med Lufthansa, vil det være et plaster på såret efter Mayrhubers »hidtil smerteligste nederlag«, nemlig det mislykkede tilbud om partnerskab med et andet kriseramt selskab, det schweiziske Swiss, hedder det. Swiss bestemte sig i stedet for et samarbejde med British Airways.

Austrian Airlines (AUA) havde i første omgang undladt at dementere påstanden, men henvist til selskabets bestyrelse. I går tog Sørensen dog selv ordet: »Jeg følger mig tilpas ikke blot med min opgave, men også i Østrig og har ingen planer om at forlade Austrian Airlines nu,« sagde han. Om rygterne i Der Spiegel sagde han, at det »ikke er et aktuelt«.

AUA-koncernen, der består af Austrian Airlines, Lauda Air og et regionalselskab er »nået et godt stykke« hen imod at blive et lønsomt foretagende, sagde Vagn Sørensen. Koncernen har »et meget godt potentiale for at videreudvikle sig som specialist i europæisk luftfart,« erklærede han. AUA offentliggjorde sidste uge planer om en kraftig udvidelse af rutenettet i Central- og Østeuropa, som i forvejen er selskabets kerneområde.

Nærlæses Vagn Sørensens udtalelse, falder det imidlertid i øjnene, at der ikke er tale om et klokkerent dementi. Han afviser således ikke, at der har været samtaler om en chefstilling hos Lufthansa. Men han bliver øjensynligt hos AUA - i det mindste indtil videre.