Utraditionelle julefrokoster hitter

Danskerne vil have utraditionelle julefrokoster med frølår og moskusokser på menuen. Julefesten skal være en oplevelse, og den indstilling gavner arrangørerne.

Utraditionelle julefrokoster hitter - 1
Her er der ikke meget alternativ over menuen, som flere og flere også vender ryggen til.<br>Foto: Morten Juhl
Læs mere
Fold sammen
Danskerne vil ikke spises af med karrysild og grønlangkål, når der skal holdes firmajulefrokost. Kunderne vil have internationalt krydderi på deres juletallerken, og julebordene bliver i højere grad dækket med tapas, frølår og moskusokser frem for de mere traditionelle, danske juleretter.

Samtidig forventer gæsterne i stigende omfang, at julefrokosten bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når firmaet tager på kro, restaurant eller hotel for at fejre den kommende højtid. Det viser en undersøgelse, som brancheorganisationen HORESTA har lavet blandt sine medlemmer.

Undersøgelsen viser også, at julefrokostmarkedet generelt er på vej opad efter nogle svære år. Fremgangen i julefrokosterne forklares med, at flere firmaer vælger at kræse mere for deres medarbejdere, og at restauranterne er begyndt at modernisere julefrokostkoncepterne.

/ritzau/