Utilfredse portører strejker igen

De godt 300 portører på Rigshospitalet nedlagde mandag morgen arbejdet igen. Et nødberedskab betyder, at kun 10 portører er på arbejde det næste døgn.

Rigshospitalets 300 portører besluttede mandag morgen at fortsætte sidste uges strejke. Portørerne strejkede torsdag og fredag, men genoptog arbejdet i løbet af fredagen i håb om dialog med Danske Regioner, der ønsker en ny overenskomst. Danske Regioner vil have portørerne dækket af en overenskomst med fagforbundet FOA, mens portørerne vil fastholde den aftale, de har via Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund, en selvstændig afdeling under 3F. Men der har ikke været dialog i løbet af weekenden fortæller Claus Poulsen, fællestillidsmand for portørerne.

- De har derfor valgt at nedlægge arbejdet igen og gå hjem ved et fagligt møde her fra morgenstunden. De er utilfredse med, at der fortsat ikke er nogen dialog med Region Hovedstaden om overenskomsten, siger han til Ritzau.

Portørerne mødes igen tirsdag. Indtil da bliver Rigshospitalet betjent af de 10 portører, der indgår i det såkaldte nødberedskab.

/ritzau/