Ustabile økonomier truer vestlige finansmarkeder

Ifølge den Internationale Valutafond (IMF) udgør vækstlande en stadig større risiko for industrielle landes økonomi.

Foto: KAZUHIRO NOGI. Ifølge den Internationale Valutafond (IMF) udgør vækstlande en stadig større risiko for industrielle landes økonomi.
Læs mere
Fold sammen

Blandt andet har den seneste tids begivenheder i Kina sat sine tydelige spor på vestens finansielle markeder.

Det skriver Financial Times.

IMF's advarsel er en reaktion på en stigende bekymring om aftagende vækst i Kina, hvilket frygtes, at kunne få en "spillover"-effekt på det globale finansielle marked i de kommende år.

- Kinas finansielle integration i resten af verden forventes at accelerere, og landets finansielle indflydelse i udlandet vil sandsynligvis indhente landets økonomiske kapacitet, siger en økonom til Financial Times.

I den seneste rapport om global finansiel stabilitet, vurderer IMF, at vækstlandenes indflydelse på industrielle landes økonomi har nået et punkt, hvor de såkaldte "spillovers" regnes for medskyldige i godt en tredjedel af prisfluktuationerne på de industrielle landes kapitalmarkeder.


Tumulten på det globale finansielle marked i første kvartal har blandt andet fået flere centralbanker, deriblandt den amerikanske Federal Reserve, til at medregne mulige bivirkninger af "spillovers" i pengepolitiske tiltag.