USA's regering ændrer udspil til skattereform i sidste øjeblik

Tirsdag aften besluttede USA's republikanske parti at ændre sit udspil til den kommende skattereform. Planen har tidligere været at indføre skattelettelser til de rigeste amerikanere. Tiltaget har været udsat for stor kritik fra oppositionen, der beskylder regeringen for at belaste middelklassen.

I september løftede USA's præsident, Donald Trump, sløret for regerings skattepolitik, der havde til hensigt, at simplificere indkomstskatten med tre skattetrin i stedet for syv samt nedsætte selskabsskatten. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske regerings skattereform skulle have været præsenteret for offentligheden onsdag, men i kølvandet af udbredt kritik, lange forhandlinger og derefter betydelige justeringer, kommer det endelige resultat først ud torsdag.

I september løftede USA's præsident, Donald Trump, sløret for regerings skattepolitik, der havde til hensigt, at simplificere indkomstskatten med tre skattetrin i stedet for syv samt nedsætte selskabsskatten.

»Det er en festmåltid, hvor middelklassen er på menuen,« siger Ron Wyden, der er medlem af Senatets finansudvalg, til Financial Times.

Ifølge talspersoner, der er bekendte med den nye skattereform, vil det blandt andet fremgå af det nye udspil, at regering vil fastholde en topskat på 39,6 pct. og dermed udvidde indkomstskatten med et fjerde trin.

Meldingen kommer, efter at en redegørelse fra tænketanken the Tax Policy Center i september konkluderede, at regeringens skatteudspil tilgodeser de rigeste amerikanere på bekostning af de mindre velstillede.

Det har en Sarah Sanders, der er talsperson for Det Hvide Hus, i midlertidig afvist, da regeringen vil sænke selskabsskatten fra 35 pct. til 20 pct., hvilket vil sætte fart i vækst og investeringer, der til sidst vil falde tilbage på den enkelte arbejder.