USAs pengepolitisk komité så større usikkerhed på juni-møde

Næsten alle komitémedlemmer oplevede den yderst skuffende jobskabelse i maj som en årsag til øget usikkerhed.

Formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS BARRIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var som ventet majs jobstatistik og den daværende forestående EU-afstemning i Storbritannien, der fik den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at undlade af ændre på renten på det pengepolitiske møde i banken i juni.

Det fremgår af referatet fra mødet i Federal Open Market Committee (FOMC), der blev offentliggjort onsdag aften.

Næsten alle komitémedlemmer oplevede den yderst skuffende jobskabelse i maj som en årsag til øget usikkerhed, og nogle medlemmer konkluderede, at den svagere ledighedsstatistik var et tegn på en bredere opbremsning i økonomien.

De pengepolitiske medlemmer understregede behovet for at udvise forsigtighed på grund af påvirkningen af EU-stemningen i Storbritannien, som lå blot ti dage ude i fremtiden på mødetidspunktet.

Et flertal af deltagerne forventede fremskridt mod inflationsmålet på 2 pct., men der blev samtidig udtrykt tvivl om inflationen.

Enkelte medlemmer påpegede, at udviklingen i Kina udgør en risiko for den finansielle stabilitet, og nogle medlemmer understregede nødvendigheden af at vente, før der tages bestik af situationen.

Generelt var der stor uenighed om udviklingen, og FOMC prøver at finde hoved og hale i de forskelligt rettede økonomiske data.

»Det vigtigste, vi får med fra referatet, er, at usikkerheden hos Fed er steget, hvilket er oplagt givet de svage maj-jobdata og den nylige britiske EU-afstemning. Det er endnu et tegn på, at Federal Reserve ikke vil rokke båden. Den leder efter en undskyldning for ikke at hæve renterne på det her tidspunkt«, vurderer porteføljeforvalter Jon Adams fra BMO Global Asset Management i Chicago over for Bloomeberg News.