USA's nye præsident kan forvente økonomisk nedtur

En økonomisk nedtur er på vej i USA, og det vil ramme den kommende præsident, ligesom det ramte præsident Obama i 2008.

Uanset om det er Hillary Clinton eller Donald Trump, der flytter ind i Det Hvide Hus til januar, så er det mørke udsigter for økonomien, der venter den kommende præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uanset om det er Hillary Clinton eller Donald Trump, der flytter ind i Det Hvide Hus til januar, så er det mørke udsigter for økonomien, der venter den kommende præsident.

Det skriver Børsen.

En økonomisk nedtur er på vej i USA, og det vil ramme den kommende præsident, ligesom det ramte præsident Obama i 2008.

Merrill Lynchs investeringsdirektør, Suvita Subramanian, udtaler, at "der er indikationer på en snarlig recession" og at "historien peger på en recession i anden halvdel af 2017".

Historisk set varer en økonomisk optur i gennemsnit syv år inden en recession rammer, og i USA har det nuværende opsving allerede varet længere end tidligere opsving.

Flere advarselslamper blinker, herunder en konstant faldende vækstrate, faldende produktivitet og nervøsitet for at USA's centralbank vil sætte landets økonomi i fare ved at forhøje renten til december.

En recession vil også få store konsekvenser for den øvrige verden, som mere end nogensinde er involveret i USA's økonomi via dollarlån. Ifølge Bank for International Settlements - centralbankernes centralbank - er så meget som 60 pct. af verdensøkonomien afhængig af dollarudviklingen.