USAs bilsalg kan blive det højeste i 15 år

Den amerikanske bilindustri har trykket hårdt på speederen, og er på vej mod det bedste salg siden 2001.

Foto: FREDERIC J. BROWN

USA er på vej mod et bilsalg på 17 millioner nye køretøjer i år, hvilket er det højeste siden 2001. Det er eksperternes forventninger, efter at de ahr set prognoser for maj måneds omsætning.

Det skriver Wall Street Journal.

Maj-tallet bliver offentliggjort tirsdag den 2. juni, og forventningen er et salg på 1,59 millioner nye biler. Det er én procent mindre end sidste år´, men det hænger sammen med, at der er en arbejdsdag mindre i maj i år end sidste år, og tallet er under alle omstændigheder så højt, at de 17 millioner biler er inden for rækkevidde på årsbasis.

Der er flere grunde til de mange nye solgte biler: Økonmoien er på ret køl igen, arbejdsløsheden er faldende, og benzinen er blevet billigere.

Men nu kan toppunktet også være nået. I år 2000 blev der solgt 17,3 millioner biler i USA, og det tal kan blive nået igen i år. Men i 2016 og 2017 venter man stagnation i salget. Der er stor fremgang for billeasing i USA, og det har tilført brugtbilsmarkedet en stor mængde kun lidt brugte leasingbiler, som allerede er begyndt at trykke brugtbilspriserne lidt.