USAs allerrigeste bliver yngre

Antallet af de rigeste amerikanske milliardærer under 40 er blevet højere. Forbes liste over USAs 400 rigeste fra 2015 viser, at det især er blandt teknologiselskaber, at de nye milliardærer bliver født.

Snapchats adm. direktør, 25-årige Evan Spiegel, er den yngste dollar-milliardær i verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbes liste fra 2015 over USAs 400 rigeste har fået et yngre islæt. I år er der 17 milliardærer under 40 - i 2014 var kun 11 yngre end 40 år.

Det er i teknologiens verden, at der er penge at hente for de unge. 12 ud af 17 af de rige unge har tjent deres penge på digitale løsninger. Øverst på listen finder man den 31-årige grundlægger af Facebook, Mark Zuckerberg, som for første gang har sneget sig op i top 10 med en syvendeplads. Hans svimlende formue er på 40 mia. dollar.

Se billederne: De rige og unge vælter ind blandt USAs rigeste

Verdens yngste dollar-milliardær, 25-årige Evan Spiegel, er i år at finde på listen sammen med kollegaen 27-årige, Bobby Murphy. De to tidligere studiekammerater har deres debut på listen, og det kan de takke deres arbejde med appen Snapchat, som de sammen har udviklet. Debutanterne er hendholdsvis gode for 2,1 og 1,8 mia. dollar.

»Vi var ikke cool på Stanford University, så vi forsøgte at skabe ting, så vi kunne blive cool,« siger Bobby Murphy til Forbes, om hvorfor de skabte Snapchat.

Og cool er de blevet. Faktisk er Snapchat så populært, at 60 pct. af alle 13 til 34-årige har installeret appen.

En anden mand, der også ridder på den teknologiske kommunikations-bølge,er 39-årige Jan Koum. Hans vej til formuen på 7,7 mia. dollar er et klassisk eksempel på den amerikanske drøm. Da Koum ankom til USA fra Ukraine som teenager fejede han gulve for at tjene til dagen og vejen. I dag har hans app, Whatsapp, 900 millioner brugere.

Listens tre nye repræsentanter for den voksende deleøkonomi er Nathan Blecharczyk, Brian Chesky og Joe Gebbia. Alle tre har tjent deres formue på 3,3 mia. dollar på boligudlejnings-konceptet Airbnb. Dele-eventyret startede, da de tre stiftere lånte luftmadresser ud til konferencegæster i 2007. Virksomheden er nu 25 mia. dollar værd - mere end hvad Hilton eller Mariott kan prale af.

Det er stadig gamle kendinge, som dominerer toppen af listen. Bill Gates ligger nummer et med en formue på 76 mia. dollar og Warren Buffet nummer to med 62 mia. dollar. Brødrene Charles Kock og David Koch ligger nummer fire og fem.

Se hele listen over USAs 400 rigeste mennesker på Forbes.com.