USA vil sætte en stopper for IMF-lån til Grækenland

Konservative i den amerikanske kongres opfordrer Donald Trump til at blokere Den Internationale Valutafond, IMF, fra at deltage i flere livliner til Grækenland.

Det er republikaneren Bill Huizenga, der har introduceret lovforslaget Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Donald Trump-regeringens nye budgetforslag inkluderer desuden beskæringer af bidragene til organisationer som IMF og Verdensbanken. Præsidenten har samtidig nomineret to konservative økonomer, som har kritiseret IMF flere gange, til finansministeriet.

Disse tiltag er dog ikke nok for flere af kongressens mere højreorienterede medlemmer.

»Det er meningen, at IMF udsteder lån i yderste nødstilfælde. Ikke som første instans, der uddeler figenblade til medlemmer af eurozonen,« siger republikaneren Bill Huizenga i et lovforslag introduceret torsdag.

USA's nye tilgang til IMF's involvering i Grækenland vil komplicere sagen yderligere. Eurozonelandene er ivrige efter, at IMF yder støtte og giver dem politisk rygdækning.

IMF har dog sat en hård linje. Den vil ikke yde mere hjælp, før den græske regering indfører yderligere reformer, og landets kreditorer giver en delvis gældssanering.

Den nye tilgang vil være et markant skifte for den amerikanske regering, som under Barack Obama efterlyste yderligere støtte fra IMF til Grækenland, skriver Financial Times.